Slik konfigurerer du flere Gmail-kontoer på en Android

Gmail er Googles gratis e-posttjeneste som gjør mye mer enn å sende og motta e-post. Hvis du har mer enn en Gmail-konto, kan du få tilgang til mer enn en Gmail-konto på en Android-smarttelefon.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Android 2.2 og nyere og skal fungere uansett hvem som har laget Android-telefonen din, enten det er fra Samsung, Google, Huawei, Xiaomi eller en annen produsent.


Legg til Gmail-kontoer på en Android-smarttelefon

Å legge til en eller flere ekstra Gmail-kontoer på Android-telefonen din er en enkel prosess.

  1. Trykk på Gmail ikonet på telefonens startskjerm eller finn det i applikasjonslisten.

  2. Trykk på på det øverste venstre hjørnet av Gmail meny for å vise flere alternativer.

  3. Bla til bunnen av menyen, og trykk deretter på innstillinger.

  4. innstillinger side, trykk Legg til konto.

  5. Konfigurer e-post side, velg Google.

  6. Telefonen tar noen sekunder å laste inn, og avhengig av sikkerhet, ber den deg om et passord. Det er fordi du legger til en ny Google-konto på telefonen ved å legge til denne e-postadressen.

  7. Når det er gjort, vises påloggingsskjermen for Gmail. Enten skriv inn den eksisterende e-postadressen eller velg Opprett konto nederst på siden. Hvis du skriver inn en eksisterende e-post, trykk neste å fortsette.

  8. Følg trinnene på skjermen for å legge inn legitimasjon og annen nødvendig informasjon.

  9. Når du er ferdig, Gmail innstillinger vises. Den nye kontolisten som er oppført nedenfor i forrige konto.

Etter at du har lagt til den andre kontoen, er begge Gmail-kontoene koblet til Android-telefonen din, og du kan sende og motta e-post fra en av kontoene etter behov.


Grunner til å ha mer enn en Gmail-konto

Det er mange grunner til å ha mer enn en Gmail-konto. Å ha separate kontoer er en måte å skille personlige e-postkontoer fra e-postkontoer på jobb for å bevare en balanse mellom arbeid og privatliv. På denne måten kan du dra på ferie og ignorere jobb-e-postkontoen din mens du holder kontakten med venner og familie.

En egen Gmail-konto kan brukes til ikke-viktig e-post, for eksempel for å registrere deg for kampanjer eller andre markedsføringsrelaterte programmer som nyhetsbrev, salgsvarsler, salgsfremmende e-post og konkurranseregistreringer. Når du gir e-postadressen din til disse kildene, sender de mange meldinger. Hvis den kampanjen eller konkurransen selger e-postadressen din og informasjonen din til en annen legitim organisasjon for markedsføringsformål, vil innboksen din fylles med enda flere meldinger. Til slutt, mindre anerkjente kilder til spam kan få din e-postadresse, og resultatet er mye søppelpost.

Med en egen Gmail-konto samles disse meldingene på ett sted, vekk fra viktige personlige e-postbokser eller arbeids-e-postbokser. Du kan velge å ignorere den kontoen og unngå å sile gjennom søppelet for å finne viktige meldinger.

Gmail gir også filtreringshjelp med e-postmeldinger, så selv i markedsførings- og markedsførings-e-postkontoen din kan søppelpost og søppelpost skilles fra det nyhetsbrevet og salgskampanjer du er interessert i.


Legg igjen en kommentar