Slik installerer du Python på Mac

Python er et populært programmeringsspråk for å lage applikasjoner på stasjonære plattformer så vel som på nettet. Det er også kjent som et flott sted for nye kodere å starte, basert på den enkle syntaksen og fleksibiliteten. Vi viser deg hvordan du installerer den nyeste versjonen av Python på din Mac.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder de nyeste versjonene av Python og macOS.


Hvilken Python-versjon som skal installeres på macOS

Python kommer forhåndsinstallert på macOS, men den innebygde versjonen er spesifikk for versjonen av macOS du kjører for øyeblikket. Dette betyr at den bare oppdateres når du mottar en OS-oppdatering fra Apple. Så hvis du velger å bruke den innebygde versjonen i macOS, kan du kjøre en versjon som er eldre enn den nåværende.

Det andre alternativet er å installere en oppdatert versjon direkte fra Python-prosjektet. Å gjøre dette kommer med sine egne forbehold, nemlig at du må følge med på nye utgivelser på egen hånd.

Før du bestemmer deg for dette, bør du vurdere følgende:

  • Vil Python-programmene bare være til eget bruk, på din egen Mac? I så fall er den innebygde versjonen sannsynligvis tilstrekkelig.
  • Skal du gi ut programmene dine for bruk på en bestemt plattform? Når dette er tilfelle, avhenger det av hvordan plattformen sporer Python-utgivelser (eller ikke). Hvis du bare målretter mot macOS med koden din, er den innebygde versjonen faktisk et godt valg, siden du alltid vil vite at versjonen du bruker er den som brukerne dine også vil ha. Men hvis du skriver en webapplikasjon, må du vurdere hvilken versjon av Python webhotellfirmaet ditt støtter.
  • Noen operativsystemer, for eksempel Linux, vil følge den siste utgivelsen av Python nøye. I dette tilfellet kan du også bruke nyere versjoner for å dra nytte av nyere funksjoner.

Hvis du bestemmer deg for at du trenger det siste og beste etter å ha tenkt gjennom punktene ovenfor, vil følgende avsnitt vise deg hvordan du får det installert i macOS.


Installere Python på macOS

Python-prosjektet lager regelmessige utgivelser av Python i standard .PKG-format. Følg følgende trinn for å installere standard Python-distribusjon på din Mac:

  1. Få tak i den siste utgivelsen fra Python-nettstedet. Med mindre du er på en eldre maskin og av en eller annen grunn må bruke en tidligere versjon av macOS, kan du laste ned 64-biters installasjonsfil.

  2. Nedlastingen er standard macOS .PKG-format. Klikk på installasjonsfilen for å fortsette.

  3. Det første skjermbildet gir litt informasjon om installasjonen. Klikk Fortsett å gå videre.

  4. Klikk Fortsett på neste side også, som er et varsel om at prosjektet vil slutte å gi støtte til 32-biters installatører fra v3.8 og utover.

  5. Det neste skjermbildet ber deg godta åpen kildekode-lisens for Python. Klikk Fortsett og Klikk deretter Enig.

  6. Velg en destinasjon for installasjonen på følgende skjerm. Du kan klikke Install for å plassere den på hovedstasjonen eller klikke Tilpass å plassere den et annet sted.

  7. Nå begynner installasjonsprogrammet å kopiere filene, og fremdriftslinjen forteller deg når den er fullført.

  8. Når installasjonen er fullført, åpnes appens mappe i Finder.


Bekrefte Python-installasjonen

For å raskt bekrefte at Python-installasjonen fungerer som den skal, kan du prøve følgende kommando i Terminal:

python - versjon
Python 3.7.4

Hvis du vil bekrefte ting ytterligere, kan du prøve å kjøre et enkelt Python-skript. Skriv inn (eller lim inn) følgende kode i en tom tekstfil og gi den navnet "hello-world.py":

utskrift ("Hello World!")

Kjør følgende ved ledeteksten:

python /path/to/hello-world.py
Hei Verden!

Hvis du får utdataene ovenfor, er din oppdaterte Python-installasjon klar til bruk.

Legg igjen en kommentar