Slik endrer du sidefeltet for Mac Finder

Finder er hurtig tilgangssenteret eller din Mac. Sidefeltet gir en praktisk liste over ofte brukte mapper, disker, applikasjoner og nettverkssteder. Apple fyller dette sidefeltet med det de anser for å være de mest nyttige elementene for de fleste brukere, men du kan også legge til, fjerne eller omorganisere elementene som vises i det. Å sette opp akkurat slik du vil, er en nøkkel til produktivitet.

Her viser vi deg hvordan du viser eller skjuler sidefeltet, legger til elementer i og sletter elementer fra den, og omorganiserer elementene som vises i den.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Finder i Mac OS X Jaguar (10.2) og nyere, selv om dialogboksen og kommandonavn kan variere.


Hvordan skjule eller vise Finder-sidefeltet

Fra og med OS X Snow Leopard (10.6) og i påfølgende utgivelser av macOS-operativsystemet, kan du skjule Finder-sidefeltet eller vise sidefeltet for enkel tilgang til mapper og steder. Gjør følgende for å skjule eller vise Finder-sidefeltet:

  1. Åpne et Finder-vindu ved å velge Finder ikonet i Dock.

  2. Som standard viser Finder et sidefelt når det åpnes. Hvis du foretrekker å skjule sidefeltet, velger du i Finder-menylinjen Utsikt > Skjul sidefeltet.

  3. Velg for å åpne sidefeltet igjen etter at du har lukket det Utsikt > Vis Sidebar fra Finder-menylinjen.

    Du kan også bruke tastatursnarveien Alternativ+Kommando+S for å veksle mellom å vise og skjule sidefeltet.


Hvordan tilpasse Finder-sidefeltet

Gjør følgende for å tilpasse elementene som vises i Finder-sidefeltet ut av boksen:

  1. Åpne et Finder-vindu ved å velge Finder ikonet i Dock.

  2. Plukke ut Finder i menylinjen og velg Preferanser.

  3. In Finder-innstillinger, plukke ut Sidebar øverst på skjermen.

    Elementer i Finder-sidefeltet faller inn i fire kategorier: Favoritter, iCloud, Locations eller Tags.

  4. Merk av eller fjern merket for hvert element i listen etter behov. Elementene du sjekker vises i Finder-sidefeltet til du endrer innstillingene igjen.

  5. Lukk Finder-innstillinger for å lagre valgene dine.


Hvordan legge til en mappe i Finder-sidefeltet

Du kan legge til de oftest brukte mappene i Finder-sidefeltet for enkel tilgang når du åpner et Finder-vindu. Gjør følgende for å legge til en mappe i sidefeltet:

  1. Åpne et Finder-vindu ved å velge Finder ikonet i Dock.

  2. Finn en mappe i Finder-hovedvinduet og dra den til Favoritter-delen av sidefeltet. En horisontal linje vises som indikerer plasseringen mappen vil innta når du slipper museknappen.

    Hvis delen Favoritter ikke vises i Finder-sidefeltet, velger du Finder > Preferanser, plukke ut Sidebar, og velg deretter avkrysningsruten for minst ett element i Favoritter-delen.

  3. Slipp museknappen for å legge til mappen i Finder-sidefeltet.

    Når du legger til en mappe, app eller disk i Finder-sidefeltet, oppretter du bare en snarvei til det elementet. Varen forblir på sin opprinnelige plassering.


Hvordan legge til et program i Finder-sidefeltet

Sidefeltet i Finder gir deg rask tilgang til mer enn mapper. Du kan også lage snarveier til programmene du bruker oftest.

Avhengig av hvilken versjon av macOS eller OS X du bruker, må du kanskje endre Finder-visningen til List før du kan dra en app til sidefeltet.

Gjør følgende for å legge til et program i Finder-sidefeltet:

  1. Åpne et Finder-vindu ved å velge Finder ikonet i Dock.

  2. Velg på Finder-menylinjen Go Og velg applikasjoner i menyen.

  3. Finn applikasjonen du vil legge til i sidefeltet, trykk og hold inne Kommando og dra applikasjonen til Favoritter-delen av Finder-sidefeltet.

  4. Plasser applikasjonen der du vil at den skal vises, og slipp deretter museknappen.

Hvordan omorganisere elementer i Finder-sidefeltet

Du kan omorganisere de fleste elementene i sidefeltet slik du vil. For å gjøre det, dra elementet til det nye målstedet. De andre elementene i sidefeltet omorganiserer seg for å gi plass til varen du flytter.

Hvordan fjerne elementer fra Finder-sidefeltet

I likhet med skrivebordet kan Finder-sidefeltet bli rotete. For å rydde opp i ting kan du fjerne mapper, disker eller applikasjoner du har lagt til ved å dra elementets ikon ut av sidefeltet. Den forsvinner i et røykpust.

Hvis du ikke har noe imot å avstå fra det dramatiske røykpusten, kan du fjerne et element fra Finder-sidefeltet ved å trykke og holde inne Kontroll , velge elementet og deretter velge Fjern fra sidefeltet.


Legg igjen en kommentar