Hvordan vise kilden til en melding i Apple Mail

E-posten i innboksen din som du åpner og leser, er bare toppen av e-postfjellet. Bak den ligger den skjulte kildekoden til e-posten som inneholder en overveldende mengde informasjon om meldingen, hvem som sendte den, hvordan den reiste til deg, HTML-en som ble brukt til å vise den, og annen informasjon. I Apple Mail kan du raskt se på kildekodedataene for hvilken som helst e-post.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Mac OS X Lion (10.7) og nyere.


Hvordan vise kilden til en melding i Apple Mail

Enten det er for å identifisere opprinnelsen til spam eller for teknisk moro, kan det være interessant å ta en titt på den rå kilden til en e-postmelding. Når du eller e-postleverandørens kundesupportavdeling feilsøker leverings- eller innholdsproblemer, kan det være nyttig å kunne se hele kildekodedataene. Ved å studere den utvidede topptekstinformasjonen kan du kanskje identifisere en forfalsket avsender eller unngå en mistenkelig phishing-innsats.

Slik ser du det.

  1. Åpne en e-post i Post app på din Mac.

  2. Plukke ut Utsikt > Forespørsel > Rå kilde fra menyen for å åpne kildekoden i et eget vindu.

    Alternativt kan du bruke hurtigtasten Alternativ + Kommando + U.

  3. Kildekoden åpnes i et nytt vindu.

  4. Du kan finne et vell av informasjon i kildekoden, inkludert:

    • avsenderens IP-adresse
    • videresendingsstien e-posten tok for å nå deg
    • avsenderens e-postklient

    Hvis du mistenker at en melding er spam, kan du bruke disse dataene til å bekrefte at du ikke skal klikke på noen lenker i den. Noen røde flagg er utdaterte e-postklienter og IP-adresser fra andre land enn det avsenderen hevder å være fra.

  5. For å lagre kildekoden på skrivebordet eller skrive den ut for videre studier, bruk Lagre som or Skrive ut i filet menyen.


Legg igjen en kommentar