Hvordan endre DNS-servere i Windows

De fleste datamaskiner og enheter kobles til et lokalt nettverk ved hjelp av DHCP og DNS-servere konfigureres automatisk i Windows. Når du endrer DNS-serverne i Windows, endrer du hvilke servere Windows bruker til å oversette vertsnavn (for eksempel www.lifewire.com) til IP-adresser (for eksempel 208.185.127.40).

DNS-servere er noen ganger årsaken til visse typer internettproblemer. Endring av DNS-servere kan hjelpe til med å feilsøke problemet. Slik overstyrer du disse automatiske DNS-serverne med andre du velger.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.


Hvordan endre Windows DNS-servere

Nedenfor er trinnene som kreves for å endre DNS-serverne som Windows bruker. Fremgangsmåten er imidlertid forskjellig avhengig av versjonen av Windows.

For å starte, hopp over disse første fire trinnene og gå til trinn 5 ved å gå inn i netconnections kontroll Kontrollpanel-appletkommando i dialogboksen Kjør. Du kan få tilgang til dialogboksen Kjør ved å trykke på Windows-tast og skrivekjøring (søk i sjarmlinjen på Windows 8) eller ved å trykke på Windows-tast + R.

  1. Åpne Kontrollpanel.

    På Windows 8.1 velger du Nettverkstilkoblinger fra Strømbruker-menyen, og hopp til trinn 5.

  2. Plukke ut Nettverk og Internett.

    Nettverk og Internett vises ikke hvis kontrollpanelet viser store eller små ikoner. Velg i stedet Nettverks- og delingssenter, og hopp til trinn 4.

  3. Nettverk og Internett vindu, velg Nettverks- og delingssenter for å åpne den appleten.

  4. Nettverks- og delingssenter vindu, velg Endre innstillinger for nettverkskort.

  5. De Nettverkstilkoblinger vinduet viser tilkoblinger til datamaskinen. Kabelforbindelser er merket som Ethernet or Lokal tilkobling, mens trådløse er merket som Wi-Fi.

    Hvis du ikke ser riktig tilkobling, kan du endre visningen til detaljer, gå til Tilkobling kolonne, og bruk tilkoblingen som viser Internettilgang.

  6. Åpne nettverkstilkoblingen du vil endre DNS-serverne for, ved å dobbeltklikke eller dobbeltklikke på ikonet.

  7. status vindu, velg Eiendommer.

    I noen versjoner av Windows, oppgi administratorpassordet hvis du ikke er logget på en administratorkonto.

  8. Eiendommer vindu, gå til Denne forbindelsen bruker følgende elementer delen og velg 4 Internet Protocol versjon (TCP / IPv4) or (TCP / IP) Internet Protocol for å velge IPv4-alternativet, eller velg 6 Internet Protocol versjon (TCP / IPv6) for å endre IPv6 DNS-serverinnstillinger.

  9. Plukke ut Eiendommer.

  10. Egenskaper for internettprotokoll vindu, velg Bruk følgende DNS server adresser.

    Hvis Windows har konfigurert egendefinerte DNS-servere, bytter du ut eksisterende DNS-server-IP-adresser med nye.

  11. Skriv inn IP-adressen til Foretrukket DNS-server og for Alternativ DNS-server.

    Du kan også bare angi en foretrukket DNS-server, erstatte den foretrukne DNS-serveren fra en leverandør med en sekundær DNS-server fra en annen, eller angi mer enn to DNS-servere ved hjelp av felt i DNS-fanen (velg Avansert for å angi flere DNS-servere).

  12. Plukke ut OK for å gjøre DNS-serverendringene.

  13. Lukk Kontrollpanel.

  14. Kontroller at de nye DNS-serverne fungerer som de skal i Windows. Besøk flere nettsteder i favorittnettleseren din. Hvis websidene dukker opp så raskt som før, fungerer de nye DNS-serverne som de skal.


Hvordan endre DNS-servere med ledetekst

Den foretrukne DNS-serveren i Windows kan endres gjennom ledeteksten. Bruk denne metoden hvis du er komfortabel med å skrive inn kommandoer på kommandolinjen.

  1. Åpne en forhøyet ledetekst.

  2. typen netsh og trykk Enter.

  3. netsh> spør, skriv inn grensesnitt ip show config, Og trykk deretter Enter.

  4. Finn nettverkstilkoblingen som du vil at DNS-serveren skal endres for.

  5. Enter grensesnitt ip sett dns "Ethernet0" statisk 8.8.8.8 og trykk Enter. Erstatte Ethernet0 med navnet på forbindelsen din og 8.8.8.8 med DNS-serveren du vil bruke.

    Bruk kommandolinjen i ledeteksten eller en BAT-fil for å tvinge tilkoblingen til å bruke DHCP. Bytt ut statisk del av kommandoen med dhcp.

  6. Når kommandoen er fullført, vil netsh> rask visning.

  7. Lukk ledeteksten.


Mer informasjon om DNS-innstillinger

Å sette opp egendefinerte DNS-servere for datamaskinen din gjelder bare den datamaskinen, ikke for de andre enhetene i nettverket. For eksempel kan du sette opp en Windows-bærbar PC med ett sett med DNS-servere og bruke et helt annet sett på et skrivebord, en telefon eller et nettbrett.

DNS-innstillinger gjelder den nærmeste enheten de er konfigurert på. For eksempel, hvis du bruker ett sett med DNS-servere på ruteren, vil den bærbare datamaskinen og telefonen bruke disse DNS-serverne når de kobler til Wi-Fi. Imidlertid, hvis ruteren har sitt eget sett med servere og den bærbare datamaskinen har sitt eget separate sett, vil den bærbare datamaskinen bruke en annen DNS-server enn telefonen og de andre enhetene som bruker ruteren. Det samme gjelder hvis telefonen bruker et tilpasset sett.

DNS-innstillinger siver bare ned et nettverk hvis hver enhet er konfigurert til å bruke ruterenes DNS-innstillinger og ikke sine egne. Dette betyr at hvis fire enheter er i et nettverk, kan for eksempel alle fire bruke separate DNS-servere.

Sjekk ut vår liste over gratis og offentlige DNS-servere for den komplette listen over offentlig tilgjengelige DNS-servere som kan være mer fullstendig enn listen som tilbys av din ISP.


Legg igjen en kommentar