Hvordan bruke Tor Browser for anonym nettlesing

Med økt kontroll av arbeidsgivere, skoler og regjeringer som blir mer vanlig, har anonymitet mens du surfer på nettet blitt en prioritet for mange mennesker. Mange brukere som søker en forbedret følelse av privatliv, henvender seg til Tor, et nettverk opprettet av den amerikanske marinen og nå brukes av utallige surfere over hele verden.

Folk som bruker Tor, som distribuerer din innkommende og utgående trafikk gjennom en serie virtuelle tunneler, spenner fra journalister som ønsker å holde korrespondansen med kildene private til hverdagsbrukere som ønsker å nå nettsteder som er begrenset av tjenesteleverandøren. Mens noen velger å utnytte Tor til skumle formål, vil de fleste nett surfere bare stoppe nettsteder fra å spore hver eneste bevegelse eller bestemme deres geolokalisering.

En annen måte å hindre at internettbevegelsene dine blir sporet, er for oss en VPN, og en VPN kan brukes sammen med en Tor-nettleser for å legge til et ekstra sikkerhetslag.

Å forstå konseptet med Tor og lære hvordan du konfigurerer datamaskinen din til å sende og motta pakker over nettverket, kan vise seg å være overveldende selv for noen nettkyndige veteraner. Gå inn i Tor Browser Bundle, en programvarepakke som kan få deg i gang på Tor med minimal brukerintervensjon. Tor Browser Bundle er en open source-gruppering av Tor kombinert med en modifisert versjon av Mozillas Firefox-nettleser sammen med flere viktige funksjoner og utvidelser som kjører på Windows-, Mac- og Linux-plattformer.

Ingen anonyme surfemetoder er helt idiotsikker, og til og med Tor-brukere er av og til utsatt for nysgjerrige øyne.


Last ned Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle er tilgjengelig for nedlasting på mange nettsteder, men for å være trygg, bør du bare skaffe deg pakkefilene fra torproject.org, det offisielle hjemmet til Tor. Velg mellom mer enn to dusin språk, inkludert engelsk og vietnamesisk.

Når nedlastingen er fullført, finner Windows-brukere Tor-filen og starter den for å lage en mappe som heter Tor Browser, som inneholder alle pakkefilene. Mac-brukere dobbeltklikker på den nedlastede filen for å åpne .dmg-bildet. Når den åpnes, drar du Tor-filen til applikasjonsmappen. Linux-brukere bruker riktig syntaks for å trekke ut den nedlastede pakken og deretter starte Tor Browser-filen.

For å sikre at du mottok den tiltenkte pakken og ikke ble lurt av en hacker, kan det være lurt å bekrefte signaturen på den nedlastede pakken før du bruker den. For å gjøre dette, må du først installere GnuPG og referere til den tilknyttede .asc-filen til pakken, som automatisk lastes ned som en del av nettleserpakken. Besøk Tors side for instruksjoner for bekreftelse av signaturer for mer informasjon.


Starter Tor Browser

Etter at du har lastet ned Tor Browser Bundle, er det på tide å starte applikasjonen. Det stemmer - ingen installasjon er nødvendig. På grunn av dette velger mange brukere å kjøre Tor Browser fra en USB-stasjon i stedet for å plassere filene på en harddisk. Denne metoden gir et annet nivå av anonymitet, ettersom et søk på de lokale diskene dine ikke viser noe spor av Tor overhodet.

Gå til stedet der du valgte å pakke ut filene og åpne Tor Browser-mappen. Dobbeltklikk på Start Tor Browser snarvei, eller start den ved hjelp av operativsystemets kommandolinje.


Koble til Tor

Så snart nettleseren startes, startes en tilkobling til Tor-nettverket med mindre innstillingene dine forhindrer det. Vær tålmodig, siden denne prosessen kan ta så lite som et par sekunder eller så lenge noen minutter å fullføre.

Når en forbindelse til Tor er opprettet, forsvinner statusskjermen, og Tor Browser startes.

Bla med Tor

Tor Browser er nå synlig i forgrunnen. All innkommende og utgående trafikk generert gjennom denne nettleseren dirigeres gjennom Tor, og gir en relativt sikker og anonym nettopplevelse. Ved lansering åpner Tor Browser-applikasjonen automatisk en webside som er vert på torproject.org som inneholder et søkefelt.

Du kan teste tilkoblingen din ved å gå til Tor Project-testsiden, som viser din nåværende IP-adresse i Tor-nettverket. Du vil legge merke til at det ikke er din faktiske IP-adresse: Den virtuelle anonymitetskappen er nå på.


Tor sikkerhetsnivåer

Tor Browser eliminerte individuelle kontroller til fordel for mer strømlinjeformede sikkerhetsnivåer. Disse nivåene lar deg kontrollere sikkerhetsnivået nettleseren gir. Selvfølgelig er det en avveining. Jo mer sikkerhet du implementerer, jo større begrensning på innholdet du ser, noe som betyr at funksjonalitet på websider vil bryte. Avhengig av hvordan du bruker Tor Browser, kan du velge riktig sikkerhetsnivå for deg. Velg skjoldikonet ved siden av adresselinjen for å velge sikkerhetsnivå.

Her er en grunnleggende oversikt over Tor Browsers sikkerhetsnivåer:

  • standard - Dette er standardinnstillingen. Alle nettleserfunksjoner og funksjoner er aktivert, men du har fortsatt den ekstra sikkerheten ved å bruke Tor Browser, som er konfigurert for optimal sikkerhet og personvern.
  • Sikrere - Du har alle fordelene med Standard, men nettleseren deaktiverer også potensielt farlig funksjonalitet. Lyd og video blir klikk for å spille. JavaScript er deaktivert på nettsteder som ikke er HTTPS. Noen skriftsymboler er også deaktivert.
  • sikreste - Du får alt fra de to foregående. All JavaScript er deaktivert som standard, og noen skrifter, ikoner og symboler er blokkert fullstendig.

Plukke ut Avanserte sikkerhetsinnstillinger for å få opp hele listen og velge den du vil ha.

NoScript

Tor Browser leveres pakket med en integrert versjon av det populære NoScript-tillegget. Tilleggets funksjonalitet er fullt integrert i selve nettleseren, så det er ingenting for deg å gjøre med det uavhengig. I stedet kan du kontrollere det via sikkerhetsnivåfunksjonaliteten.

HTTPS Everywhere

En annen kjent utvidelse integrert med Tor Browser er HTTPS Everywhere, utviklet av Electronic Frontier Foundation. Det sørger for at kommunikasjonen din med mange av nettets beste nettsteder er kryptert kraftig. HTTPS Everyvers funksjonalitet kan endres eller deaktiveres (selv om det ikke anbefales) gjennom rullegardinmenyen, tilgjengelig ved å først klikke på hovedmenyknappen øverst i nettleservinduet.

Pass på fingeravtrykk i nettleseren

Motstå fristelsen til å installere massevis av plugin-moduler i Tor Browser. Disse tilleggene kan lekke dataene dine og personlig informasjon, og å legge dem til bidrar til en prosess som kalles fingeravtrykk i nettleseren som gjør det mulig for noen sporere å identifisere deg unikt, uansett IP-adresser.


Legg igjen en kommentar