Hvordan bruke Google Drive med Linux

Å jobbe med Google Drive på et operativsystem som Windows og macOS gjør det enkelt å bruke skylagringstjenesten. Likevel er det like enkelt å bruke Google Drive på Linux.


Bruk Google Drive på Linux med en nettleser

Google Drive kan brukes med hvilken som helst moderne nettleser. Kjente nettlesere som Firefox, Chrome og Opera fungerer godt med Google Drive, i likhet med mindre kjente nettlesere som Epiphany, Midori og Vivaldi. Google Drive på Linux fungerer også med kontoer som bruker tofaktorautentisering (2FA).

Den ene funksjonen som lider er muligheten til å jobbe frakoblet med dokumenter i Drive. De eneste nettleserne denne funksjonen fungerer i er Google Chrome og Chromium, åpen kildekodeversjon av Chrome. Gjør følgende for å få dette til:

  1. Åpne Google Chrome.

  2. Gå til Google Disk.

  3. Velg Gear ikonet.

  4. Plukke ut innstillinger.

  5. Offline delen, velg Synkroniser Google Docs, Sheets, Slides & Drawings-filer til denne datamaskinen slik at du kan redigere offline merk av i boksen.

    Du finner ikke frakoblet innstilling verken i Firefox eller Opera nettlesere.

  6. Du kan bli bedt om å installere Google Docs Offline-utvidelsen.


Bruk Google Drive på Linux i GNOME

Hvis distribusjonen bruker GNOME-skrivebordsmiljøet, kan du legge til Google Drive-kontoen din i funksjonen Online-kontoer. Ved å gjøre dette integreres Google-kontoen din med GNOME-kalenderen, Evolution Groupware Suite (e-post, oppgaver, kalender, oppgaver og kontakter) og mer. For å gjøre dette, følg disse trinnene:

  1. Fra Oversikt over GNOME-aktiviteter, åpen innstillinger.

  2. Plukke ut Online kontoer.

  3. Plukke ut Google.

  4. Gå gjennom påloggingsprosessen for kontoen.

  5. Når påloggingsprosessen er fullført, velger du Google-tjenestene du vil koble til GNOME-skrivebordet. Lukk deretter vinduet og vinduet Innstillinger.

  6. Åpne GNOME-filbehandling for å se den nye oppføringen i venstre sidefelt med Google-kontoen din. Velg kontoen du vil montere Google Disk på.

  7. Du kan åpne, redigere, opprette og slette filer fra det stedet som om disse filene er lokale for stasjonen din.

Siden Google Drive er montert som et eksternt filsystem, er hvor lang tid det tar før katalogen er klar til bruk, basert på hvor mange filer og mapper som er lagret på Google Drive. Videre, hver gang du starter skrivebordet på nytt, må du montere Drive-kontoen på nytt ved å åpne filbehandling og velge Google-kontooppføring.


Bruk Google Drive på Linux med en tredjepartsløsning

Google har ikke opprettet en Drive-klient for Linux. Imidlertid er det noen få verktøy tilgjengelig fra tredjepartsutviklere. Insync er et verktøy som synkroniserer Google Drive til Linux.

Insync er et plattforms Drive-to-Desktop-synkroniseringsverktøy som sikkerhetskopierer og synkroniserer Google Drive til Linux-skrivebordet. Det er imidlertid en kostnad forbundet med Insync; en enkelt Insync-lisens koster $ 29.99 per brukerkonto. Hvis du er en Google Drive-strømbruker som jobber på Linux-skrivebordet, er programvaren verdt prisen.

Gjør følgende for å installere Insync på Linux:

Instruksjonene nedenfor demonstreres ved hjelp av Elementary OS, som er basert på Ubuntu Linux.

  1. Last ned den siste utgivelsen av Insync.

  2. Lagre filen til / home / USER / Nedlastinger, Hvor BRUKER er ditt Linux-brukernavn.

  3. Åpne et terminalvindu.

  4. Bytt til katalogen som inneholder filen med kommandoen:

    cd ~ / nedlastinger

  5. Installer den nye filen med kommandoen:

    sudo apt install ./insync*.deb

  6. La installasjonen fullføres.

  7. Start en forekomst av den nylig installerte Insync fra skrivebordsmenyen.

  8. Når du starter Insync, blir du bedt om å aktivere Nautilus (filbehandling) integrering. Når du blir bedt om det, velger du Ja for å legge til synkroniseringsintegrasjon med GNOME-filbehandling.

  9. Et terminalvindu ber deg om brukerpassordet ditt (for installasjon av nødvendige Nautilus-integreringskomponenter). Under denne installasjonen blir du bedt om å skrive y, og trykk deretter på hvilken som helst tast for å fortsette.

  10. Et nytt nytt vindu åpnes der du kan starte Insync-tjenesten. Plukke ut Start Insync. Velg deretter Lukke.

  11. I Insync-vinduet som ber deg om å legge til en Google-konto, velger du Legg til en Google-konto, fortsett deretter gjennom påloggingsveiviseren for kontoen.

  12. Dette åpner din standard nettleser, der du logger på Google-kontoen din. Når du har logget på, velger du Allow for å gi Insync tillatelse til å få tilgang til Google-kontoen din.

  13. Insync-vinduet åpnes og leder deg gjennom prosessen med å velge en standardplassering for å synkronisere Drive til skrivebordet.

    Som standard er dette stedet / home / USERNAME / GOOGLEACCOUNT, der USERNAME er ditt Linux-brukernavn, og GOOGLEACCOUNT er e-postadressen som er tilknyttet den tilknyttede Google-kontoen din. Velg for å endre plasseringen Endring på det siste skjermbildet i veiviseren, og velg deretter et annet sted for synkronisering.

  14. Du er nå klar til å nyte en enestående Google Drive-til-Linux-Desktop-synkroniseringsopplevelse.


Legg igjen en kommentar