Gmail lastes ikke inn? Hvordan fikse det

Gmail er en utmerket gratis nettposttjeneste fra Google. Det er en fullverdig, kraftig og pålitelig e-postklient. Det kan imidlertid være tider når du opplever problemer med at Gmail ikke kan lastes, noe som er frustrerende og forvirrende. Noen enkle og mer avanserte feilsøkingsløsninger vil hjelpe Gmail å komme i gang igjen.

Hver gang du laster inn Gmail-nettgrensesnittet, bruker du den nåværende versjonen. Hvis du bruker Gmail-appen, må du sjekke om det er en nyere versjon før feilsøking.


Årsaker til at Gmail ikke lastes inn

Det er flere grunner til at Gmail kanskje ikke lastes inn eller ikke lastes inn riktig. Nettleseren kan være inkompatibel med Gmail, eller en nettleserutvidelse forstyrrer Gmails funksjon. Det kan hende du må rense nettleserbufferen og informasjonskapslene. Det kan være problemer med Gmail-tjenesten eller internettforbindelsen. Personverninnstillinger kan også forstyrre Gmail.

Uansett årsak, er det flere feilsøkingstrinn, alt fra enkle til avanserte, som har en god sjanse til å fikse Gmail-problemene dine.

yorkfoto / Getty Images


Hvordan fikser jeg det når Gmail ikke lastes inn

Disse feilsøkingstrinnene spenner fra enkle til avanserte. Vi anbefaler at du prøver hvert trinn i rekkefølgen som er angitt her.

  1. Start datamaskinen på nytt. Denne enkle løsningen løser ofte problemet og er alltid verdt å prøve.

  2. Forsikre deg om at nettleseren fungerer med Gmail. Nettlesere som Chrome, Firefox og Safari fungerer bra med Gmail, men noen nettlesere gjør det ikke. Hvis du har problemer, og du vet at nettleseren er kompatibel, aktiver informasjonskapsler og JavaScript.

  3. Bruk en annen nettleser eller enhet. Hvis du har en annen støttet nettleser installert på datamaskinen din, eller har tilgang til en annen datamaskin eller mobilenhet med en støttet nettleser (ideelt sett i et annet nettverk), kan du få tilgang til Gmail derfra for å se om det fungerer.

  4. Sjekk nettleserutvidelsene eller plugin-modulene. En nettleserutvidelse eller programtillegg kan komme i konflikt med Gmail og føre til at den ikke lastes inn ordentlig. Slå av hver utvidelse eller programtillegg midlertidig, og last deretter inn Gmail for å se om det løser problemet.

  5. Tøm nettleserens hurtigbuffer og informasjonskapsler. Hvis du tømmer hurtigbufferen og sletter informasjonskapsler, slettes nettlesingsloggen og personaliseringene dine, men det er verdt å prøve hvis de andre feilsøkingstrinnene mislyktes. Last inn Gmail igjen for å se om dette løser problemet.

  6. Sjekk om Gmail er nede. Selv om det er sjeldent, går Gmail ned en gang i en blåmåne. Google G Suite Status Dashboard gir deg en sanntids titt på om noen Google-tjenester er nede. Alternativt kan du sjekke om Gmail er nede på populære nettsteder som Down Detector eller Down for Everyone eller Just Me. Hvis Gmail er nede, er det ingenting du kan gjøre annet enn å vente på det.

  7. Deaktiver midlertidig antivirusprogramvare. Noen ganger kan programvare som kontinuerlig skanner datamaskinen din, for eksempel et antivirusverktøy eller foreldrekontrollprogramvare, komme i konflikt med andre applikasjoner som Gmail. Deaktiver midlertidig disse verktøyene om gangen hvis du har dem. Aktiver hvert verktøy på nytt når du er ferdig med å teste.

    Hvis du bruker programvare mot spionvare, skadelig programvare eller brannmur, må du sørge for at den ikke blokkerer Gmail som et potensielt farlig nettsted.

  8. Forsikre deg om at internettforbindelsen din fungerer som den skal. En treg internettforbindelse kan føre til at Gmail lastes inn sakte, delvis eller ikke i det hele tatt. Bekreft at forbindelsen din fungerer som den skal, og kjør en Internett-hastighetstest for å sikre at alt er i orden. Hvis det er et problem, kan du kontakte internettleverandøren din (ISP) for å få hjelp.

  9. Juster nettleserens personverninnstillinger. Hvis nettleserens personverninnstillinger er satt spesielt høyt, er det en liten sjanse for at dette forhindrer at Gmail lastes inn. Hvis dette er den skyldige, kan du legge til manuelt mail.google.com til listen over tillatte nettsteder, slik at nettleseren din kobles til Gmail.

  10. Installer nettleseren på nytt. Hvis Gmail ikke lastes inn og nettleseren virker av, fjerner du nettleseren og installerer den på nytt for å se om dette løser problemet. Selv om det er uvanlig, kan nettleserprogramvaren bli ødelagt og påvirke muligheten til å besøke nettsteder som Gmail.

  11. Kontakt Gmail Hjelp. Hjelpesiden til Gmail tilbyr en rekke informasjon samt fellesskapsfora. Bla gjennom hjelpetilbudene og send inn spørsmålene dine til samfunnet.


Legg igjen en kommentar