Forskjeller mellom Chrome-app, utvidelse og tema

Google Chrome-nettleseren tilbyr en praktisk måte å få tilgang til nettet på. Som andre nettlesere, kan Chrome forbedres gjennom bruk av utvidelser og tilpasses med temaer, som er tilgjengelige i Chrome Nettmarked.

Fra juni 2020 avslutter Google støtten for Chrome-apper på Windows, Mac og Linux. For Chromebooks slutter støtten i juni 2022.


Hva er Chrome Apps?

Nettapper er applikasjoner, for eksempel Gmail, som du bruker ved å få tilgang til et nettsted. Denne typen applikasjoner skiller seg fra en standard applikasjon som lastes direkte på en datamaskin.

Standardapplikasjoner var vanligere de første årene av personlig databehandling før utbredt internettbruk. Nettapps har i sin tur blitt erstattet av "progressive webapps" (applignende websider), og derfor fjernet Google alle appene fra Google Web Store i 2017 og erklærte dem foreldet.


Utvidelser Boost Chrome-funksjonalitet

En utvidelse er et lite program som laster ned en CRX-fil til datamaskinen din. Utvidelsen er lagret på et bestemt sted i Chrome-installasjonsmappen, du kan ikke velge hvor du vil lagre den.

Chrome-utvidelser endrer måten Chrome-nettleseren fungerer på. For eksempel tar Full Page Screen Capture et skjermbilde av en hel webside. Etter at du har installert utvidelsen, bruker du funksjonen på et hvilket som helst nettsted du besøker, fordi det er installert i nettleseren.

Et annet eksempel er Ebates-utvidelsen, som finner avtaler online. Den går i bakgrunnen og sjekker for prisbesparelser og kupongkoder når du besøker et shoppingsted.


Slik installerer du Chrome-utvidelser

Bruk følgende trinn for å forhåndsvise utvidelser i Chrome Nettmarked, installere utvidelser og gjøre endringer i en utvidelse etter at den er installert.

  1. Åpne Chrome og naviger til Chrome Nettmarked.

  2. I venstre rute velger du utvidelser.

  3. Hvis du vil ha et mer spesifikt søk, gjør du de riktige valgene under Kategorier, Egenskaperog Rangeringer.

  4. I hovedvinduet velger du hvilken utvidelse som interesserer deg. På neste skjerm vil du se en beskrivelse, skjermbilder, anmeldelser, versjonsinformasjon, utgivelsesdato, relaterte apper og annen informasjon.

  5. Når du finner en utvidelse du liker, velger du Legg til i Chrome.

  6. Velg i bekreftelsesdialogboksen Legg forlengelse.

  7. Utvidelsen begynner å fungere umiddelbart, og du vil se ikonet i øvre høyre hjørne av Chrome-vinduet, ved siden av søkefeltet.

  8. For å justere innstillingene for utvidelsen, høyreklikk på utvidelsesikonet og velg alternativer.

  9. For å stoppe utvidelsen fra å fungere, høyreklikker du på utvidelsesikonet og velger Administrer utvidelser, og slå deretter av bryteren øverst på siden.

  10. For å avinstallere en utvidelse, høyreklikk utvidelsesikonet og velg Administrer utvidelser, og velg deretter nederst på siden Fjern utvidelsen > fjerne.

  11. Bruk de nye Chrome-utvidelsene dine til å fungere raskere og smartere.


Chrome-temaer gjør surfing morsommere

Temaer tilpasser utseendet til nettleseren ved å endre fargevalg og bakgrunn. Temaer endrer også utseendet på alt fra fanene til rullefeltet. Imidlertid, i motsetning til utvidelser, endrer ikke temaet hvordan Chrome fungerer.

Slik installerer du Chrome-temaer

Å tilpasse Chrome-surfingen din er morsom og midlertidig. Prøv så mange temaer du vil.

  1. Åpne Chrome og naviger til Chrome Nettmarked.

  2. I venstre rute velger du temaer.

  3. Hvis du vil ha et mer spesifikt søk, gjør du de riktige valgene i venstre rute Kategorier og Rangeringer.

  4. Velg et tema for å se et større bilde, se anmeldelser og lese en beskrivelse.

  5. Velg for å bruke temaet Legg til i Chrome, og den brukes umiddelbart. Hvis du ikke ser effekten i det gjeldende vinduet, åpner du en ny fane eller et nytt vindu for å se den.

  6. Hvis du ikke liker det du ser, velg angre øverst på skjermen.

  7. For å fjerne et Chrome-tema, velg menyikonet (tre-prikk) øverst til høyre i nettleseren og velg innstillinger. på Utseende seksjon, ved siden av temaer, plukke ut Tilbakestill til standard.

  8. Når du laster ned et annet tema, fjernes det nåværende.


Legg igjen en kommentar