3 gratis og åpen kildekode-alternativer til Quicken

Som alle eiere av småbedrifter vet, kommer det en tid i uken din når du virkelig burde sette deg ned og se på bedriftens økonomi. Er månedens utgifter på sporet? Er det noen av kundene som står bak betaling? Hvordan ser neste måneds fremskrivninger ut?

Hvordan holder lageret opp? Mens du kanskje gruer deg til denne delen av jobben din, kan det være så mye enklere med riktig programvare. Og det er akkurat der denne listen over applikasjoner for personlig økonomi spiller inn. Følgende tre alternativer til Quicken er gratis (og begrensninger), så det er ingenting å tape.


ERPNext

ERPNext er et av de mest fullstendige prosjektene i denne sjangeren, og det er vel verdt å se. Denne programvaren lar deg holde rede på salgsfakturaer, innkjøpsfakturaer, salgsordrer, innkjøpsordrer og kontoene dine.

Hvis du trenger mer, kan det også hjelpe deg med å administrere kunder og leverandører, produksjonsinformasjon, prosjekter, ansatte, supportforespørsler, notater, meldinger, lagerinformasjon, oppgaveliste, kjøpsdata og kalenderen din. 

Vi tullet ikke da vi sa at det var fullverdig, og som en ekstra bonus er grensesnittet veldig moderne og enkelt å bruke. Utgitt under en Creative Commons Attribution-ShareAlike-lisens, har ERPNext noen få forskjellige alternativer for nedlasting. 

Du kan betale for hosting hvis du helst ikke vil håndtere den delen selv; du kan laste ned et gratis virtuelt bilde for Oracle Virtual Box; du kan installere det gratis på ditt eget Linux-, Unix- eller MacOS-system; eller du kan være vert for den på din egen server.


FrontAccounting

FrontAccouting er et annet funksjonsrikt økonomisk alternativ for små bedrifter, og som ERPNext inneholder det et ganske bredt utvalg av verktøy. For eksempel kan du holde oversikt over salgs- og innkjøpsordrer, kunde- og leverandørfakturaer, innskudd, betalinger, tildelinger, kundefordringer og betalinger, varelager, budsjetter og selskaper.

Det er også noen få temaer og grafiske skinn å velge mellom, så hvis du forbereder en rapport, har du noen innebygde tilpasningsalternativer. FrontAccounting ble gitt ut under en GNU General Public License, og kildekoden kan lastes ned gratis fra prosjektets offisielle Sourceforge-side.


GnuCash

GnuCash er mer i tråd med et typisk stykke økonomisk programvare, men det kaster inn noen statister som gjør det nyttig for en liten bedrift. I tillegg til dobbelregistreringskontroller, et register med sjekkhefter, muligheten til å planlegge transaksjoner, et verktøy for å avstemme uttalelser og forskjellige kontotyper, lar GnuCash deg også spore kunder og leverandører, administrere jobber, håndtere fakturering og fakturering, inkludere flere valutaer , og administrere aksjer og aksjefond.

Utgitt under en GNU General Public License, er GnuCash tilgjengelig for Linux, Microsoft Windows, OS X og Android-operativsystemet. Og hvis du vil laste ned kildekoden, kan du også få den fra programvarens offisielle nettside.

Legg igjen en kommentar