Programvare : MeshLab : MeshLab

MeshLab

Versjon
1
Plattforms
Lisens Open Source
Kategori Graphics

Programvare gjennomgang

Hovedfunksjoner

  • Flere filtre for rengjøring, farging og reparering av masker
  • Tilpassbar OpenGL Shader-basert gjengivelse
  • Interaktiv maskefarge og valgmaleri
  • Støtte for mange 3D-filformater

MeshLab er et åpen kildes 3D-nettverksbehandlingsprogram som brukes av eksperter i 3D-utvikling. Den brukes til å behandle og redigere ustrukturerte 3D trekantede masker i 3D-prosjekter. MeshLab er gratis å bruke under GNU General Public License så lenge riktig henvisning er gjort.

Utformet for å hjelpe til med behandling av ustrukturerte modeller opprettet under 3D-skanning, inneholder MeshLab mange verktøy for å rydde opp disse maskene og konvertere dem til brukbare 3D-modeller. Den har filtre som gjør at du kan fjerne null ansikter og andre små ubrukte komponenter, så vel som automatisk fylle hull. Remeshing-filtre kan ta høy kvalitetskanter og kollapse dem i forenklede former samtidig som teksturkoordinatene opprettholdes. MeshLab er et avansert verktøy som anbefales for erfarne brukere i 3D-utviklingsbransjen som involverer 3D-skanning. Det er også et verktøy for interaktivt maleri av maskerte farger og valg samt utjevning.

Hvis du er på utkikk etter et 3D modelleringsprogram for å lage modeller fra begynnelsen, er dette ikke programmet for deg. Hvis du jobber med 3D-skanning og finner ut at du trenger et godt verktøy for å rydde opp skanningen, er MeshLab et flott program.

Oppdatert: 3. november 2014

▶ Primær filutvidelse

.ply – Polygon Model File

▶ Andre filutvidelser brukt MeshLab 1

Støttede filtyper
.3DS 3D Studio Scene
.ASC Autodesk ASCII Export File
.VRML VRML File
.SVG Scalable Vector Graphics File
.OFF Object File Format
.OBJ Wavefront 3D Object File
.STL Stereolithography File
.TRI Triangle Mesh File
.V3D Visual3D.NET Data File
.X3D Xara3D Project
Ekstra relaterte filformater
.TRI FaceGen Polygonal Model File