Hjem > H > Hvor Er Gamle Asker?

Hvor er gamle Asker?

Gamle Asker kommune tilhørte frem til 2020 Akershus fylke og utgjør den nordre firedelen av den nye kommunen, mens Røyken og Hurum tilhørte Buskerud og utgjør de sørlige tre firedelene. Hele den sammenslåtte kommunen ligger innenfor det som frem til 1919 var Akershus stiftamt.

Les mer

Man kan også spørre hvilken region er asker?

Asker er en kommune i Viken fylke som grenser mot Drammen og Lier i vest, Bærum i nordøst og Indre Oslofjord i øst. Angående dette, hvorfor heter det asker? Namnet «Asker», som opphavleg kjem av treslaget ask, har kommunen etter dei tidlegare gardane med namnet Asker i det som har vorte administrasjonsstaden i kommunen.

Ta dette i betraktning, hvor gammel er lillestrøm?

Lillestrøm er en kommune i Nedre Romerike i Viken. Kommunen ble dannet 1. januar 2020 ved sammenslåing av Fet, Skedsmo og Sørum kommuner. Navnet Lillestrøm ble bestemt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet i 2017. I forhold til dette, hvor mange mennesker bor i asker og bærum? Asker og Bærum har til sammen 180 256 innbyggere (1. januar 2015) og et samlet areal på 293 km². Etter at Aker ble innlemmet i Oslo i 1948 manglet Asker og Bærum grense over land til resten av Akershus fylke.

Så, hvor mange innvandrere er det i asker?

Det var 593 000 innvandrere og 117 000 norskfødte med innvandrerforeldre. I Asker var det da 57 420 innbyggere, 9 780 av dem, det vil si 17 prosent, hadde innvandrerbakgrunn, som er 3 prosentpoeng over landsgjennomsnittet. Følgelig, er bærum Østlandet? Bærum (B'ærum hjelpinfo, tidligere uttalt Bæròm) er en kommune i Osloregionen i Norge som fra 2020 er en del av Viken fylke, men som fortsatt ligger i Akershus valgdistrikt.

Hvilken region er Bærum?

Bærum er en kommune i Viken fylke. Kommunen grenser i sørvest til Asker og Lier, i nordvest til Hole og Ringerike, i nordøst til Oslo og i sørøst til Oslofjorden og Nesodden. Angående dette, har asker by status? Asker er en av tre finalister til å bli Norges mest attraktive by, til tross for at ingen tettsteder i kommunen har bystatus. Det er Kommunal- og moderniseringsdepartementet som står bak konkurransen om hvilken by i Norge som er mest attraktiv.

Ta dette i betraktning, hvor mange innbyggere er det i asker kommune 2021?

Asker kommune har omtrent 95 000 innbyggere, 48 000 sysselsatte og 37 000 arbeidsplasser.

By Daughtry

Hva er den største byen i Viken? :: Hva betyr sikkerhetskopi?
Nyttige lenker