Hjem > H > Hvor Bor Mus Om Vinteren?

Hvor bor mus om vinteren?

Kaldere netter. Det er i oktober og november, når utetemperaturen synker, at musene trekker inn i boliger. Småskogmus og storskogmus er de vanligste artene å få på besøk. Når musene først har kommet seg inn i skjul, hytter eller bolighus kan de lage reder i isolasjonen eller andre beskyttede steder.

Les mer

Hvordan overlever mus vinteren?

Skogmus går ikke i dvale om vinteren, men trekker gjerne inn i hus. Stor skogmus foretrekker husets øvre deler, mens Liten skogmus foretrekker de nedre delene av huset. Skogmus forårsaker materielle skader og kan utgjøre en helserisiko som smittespreder. Er mus nattdyr? Ser du mus eller rotter på dagtid, er det tegn på et stort angrep. – De er nattdyr, og holder seg helst skjult.

Deretter, hva spiser mus om vinteren?

Husmus er altetende men foretrekker frø, korn og kornprodukter. De bærer mat inn i huset for å hamstre nok mat til en vinter innendørs. En voksen husmus spiser ca. 3 gram fast føde pr. Hvor bor skogmus? De yngler ikke innendørs, men de kan allikevel gjøre stor skade ved å gnage på ting samt grise til med ekskrementer og urin. Småskogmus (Apodemus sylvaticus), tidligere kalt liten skogmus, lever i de lavereliggende skogområdene i Sør-Norge og langs kysten oppover vestlandet. Den finnes ikke i høyfjellet.

I forhold til dette, hvor bor musa?

Husmus (Mus musculus) finnes over mesteparten av jorden der det finnes mennesker. Den lever, akkurat som brunrotta, ofte i nær tilknytning til mennesker og våre bygninger. Husmus er regnet som et av de viktigste skadedyrene på verdensbasis. Dessuten, kan mus gnage gjennom vegg? Mus i veggen kan gjøre stor skade. Har du først fått dem inn i huset, så forsvinner de ikke av seg selv. De kan ødelegge mye ved å gnage over ledninger, sentralstøvsuger, eller gnage seg ut gjennom veggen.

Og et annet spørsmål, hvordan fjerne muselort?

Da er det viktig ikke å virvle opp støv som kan inneholde virus. Bruk hansker og munnbind. Fjern muselort med fuktig papir og vask etterpå med klut og såpevann. Kosting og støvsuging bør unngås. Hva slags lukt hater mus? Insekter som edderkopper, mygg, biller og mus hater lukten av peppermynte. Plasserer peppermynteplanter rundt i huset, og plagene holder seg utendørs!

Ta dette i betraktning, er mus i huset farlig?

De kan spre en rekke sykdommer. De kan blant annet spre salmonella og tarmbakterier. Derfor bør du også være forsiktig når du skal feie opp muselort, ettersom du kan bli syk av å innånde bakterier som gjør det syk. Hvis de dør inne i huskonstruksjonen kan det også resultere i vond lukt.

By Melan Mcgee

Hva gjør man med gamle frimerker? :: Hva spiser Knøttspissmusa?
Nyttige lenker