Hjem > H > Hvor Lang Garanti På Nettbrett?

Hvor lang garanti på nettbrett?

I utgangspunktet har du to års reklamasjonsrett, men dersom produktet er ment å vare vesentlig lenger enn to år, kan du klage i inntil fem år.

Les mer

Dessuten, hva betyr 2 års garanti?

I Norge er hovedregelen at reklamasjonsfristen er 2 år fra man kjøpte varen, men 5 år dersom varen er ment å vare vesentlig lenger enn 2 år. Hvor lenge varer garanti? Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe av en profesjonell selger. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år. Joggesko og barneleker har typisk to års klagefrist, mens møbler og mobiltelefoner har en klagefrist på fem år (forbrukerkjøpsloven).

Hva betyr 5 års garanti?

For biler er den absolutte reklamasjonsfristen på fem år. Dette betyr at reklamasjonsretten som følger av forbrukerkjøpsloven faller bort etter fem år. Følgelig, hvor lang garanti på bildeler? Vanligvis har man snakket om 3 til 5 års garanti på deler, men i Norge har vi 5 års reklamasjonsrett som i prinsippet overstyrer både 3 og 5 års garanti.

Hvor lang garanti på elektronikk?

Klagefristen er to eller fem år

Kor lenge du kan klage, avheng av kor lenge tingen er meint å vare ved vanleg bruk. PC og mobiltelefon er eksempel på varer med fem års klagefrist. Du har to års klagefrist når du kjøper noko frå ein privatperson (kjøpslova).
Så, hvordan fungerer en bankgaranti? En bankgaranti er en forpliktelse fra kundens bank til å betale et visst beløp til garantimottakeren, når det er nødvendig. Garantien utløses når en av partene i kontrakten ikke oppfyller sine forpliktelser, så den andre parten ikke lider tap på grunn av dette.

Så, hva dekkes av garanti?

Vanligvis medfører en gitt garanti at man som forbruker, får rett til å få en kostnadsfri utbedring av feil og mangler innenfor garantitiden, gitt at feilen eller mangelen som oppstår dekkes av garantiens innhold. Hva gjelder garanti på bilen til? Hva dekkes i nybilgarantien

I garantien skal det meste dekkes. Dette gjelder både materialrelaterte, mekaniske og elektriske feil. Også ekstrautstyr som er montert av fabrikk eller importør dekkes.

Når kan jeg kreve omlevering?

Forbruker kan også velge mellom å kreve at selgeren sørger for retting av mangelen eller leverer tilsvarende ting (omlevering), hvis ikke gjennomføring av kravet er umulig eller volder selgeren urimelige kostnader, jf. forbrukerkjøpsloven § 29.

By Staffan Felipa

Hvor lang tid tar en reklamasjon? :: Kan man spille DS spill på switch?
Nyttige lenker