Hjem > H > Hvor Trives Skogmus?

Hvor trives skogmus?

De yngler ikke innendørs, men de kan allikevel gjøre stor skade ved å gnage på ting samt grise til med ekskrementer og urin. Småskogmus (Apodemus sylvaticus), tidligere kalt liten skogmus, lever i de lavereliggende skogområdene i Sør-Norge og langs kysten oppover vestlandet. Den finnes ikke i høyfjellet.

Les mer

Angående dette, hvor bor musa?

Husmus (Mus musculus) finnes over mesteparten av jorden der det finnes mennesker. Den lever, akkurat som brunrotta, ofte i nær tilknytning til mennesker og våre bygninger. Husmus er regnet som et av de viktigste skadedyrene på verdensbasis. Hvor lang er storskogmus sin hale?

KjennetegnStorskogmus (Apodemus flavicollis)
Vekt:12-55 g.
Lengde (kropp):8-13 cm.
Lengde (hale):9-13 cm, lenger enn kroppen
Snute:Spissere enn husmus.

Tilsvarende, hvor langt kan mus hoppe?

En mus kan hoppe så høyt som 60 cm. En voksen mus er ca. 10 cm lang, det vil si at den kan hoppe seks ganger sin egen lengde. Ta dette i betraktning, hvordan bli kvitt mus i huset? Sørg for å tette alle hull som er seks millimeter i diameter, eller mer. Sørg også for å forsterke utsatte steder med for eksempel finmasket metallnetting, byggeskum eller silikon. Utsatte steder kan typisk være ytterkledningen på huset, i grunnmuren, eller ved ventiler.

Hvor kommer rotter inn i hus?

De små gnagerne kan komme seg inn på de utroligste måter og trenger kun en åpning på rundt 12 mm for å presse seg inn. De kan også komme inn i huset via toalettet. Rottene oppholder seg ofte inne i veggen, taket eller gulvet – og mange kan derfor ha besøk av rotter uten å vite om det. Hvor lever spissmus i Norge? Spissmusa finst over heile Noreg, medan lappspissmusa berre held til i Troms og Finnmark og taigaspissmusa berre lever i og omkring Østerdalen.

Er mus nattdyr?

Ser du mus eller rotter på dagtid, er det tegn på et stort angrep. – De er nattdyr, og holder seg helst skjult. Angående dette, hvor gjemmer mus seg? – Når temperaturen synker ute, vil gnagere prøve å trekke inn for å finne et varmt sted for vinteren. Mens mus gjerne gjemmer seg i vegger eller på loftet, finner rotter som oftest skjulesteder i kjelleren.

Når går mus inn i hus?

Det er i oktober og november, når utetemperaturen virkelig begynner å synke, at musene trekker inn i boliger. Småskogmus og storskogmus er de vanligste artene å få på besøk. Når musene først har kommet seg inn i skjul, hytter eller bolighus kan de lage reder i isolasjonen eller andre beskyttede steder.

By Guadalupe Dane

Har mus lang hale? :: Hvor høyt er tårnet på Gardermoen?
Nyttige lenker