Hjem > H > Hvordan Blir Man Kvitt Heksesot?

Hvordan blir man kvitt heksesot?

Hver vinter rammes flere norske hjem av heksesot, et sort klebrig belegg på tak, vegger og møbler. Hvorfor heksesot oppstår er omstridt, men uansett årsak kan det være enkelt å fjerne! - Spray Plumbo Rengjøring Fettløser på en mikrofiberklut og tørk det vekk, sier Helge Christiansen.

Les mer

Kan man vaske bort heksesot?

Slik vasker du bort heksesot

Der det er svart må man vaske, sier Hauer, som anbefaler at man vasker med mikrofiberkluter. – Bruk Jotun Husvask i et uttynningsforhold 1 til 5 eller Flügger Fluren.
Dessuten, hvordan unngå heksesot? Hvordan unngå heksesot:

  1. Ta ventilasjon på alvor – sørg for god utlufting i boligen.
  2. Senk innetemperaturen, fordi det vil føre til redusert avdamping fra vegger og tak, som igjen fører til mindre sot.
  3. Fyr med tørr ved og skikkelig trekk.
  4. Ikke puss opp i den kalde årstiden.

Hvordan vaske vekk sot på vegger?

Hvordan fjerne sot på vegger og tak fra stearinlys?

  1. Start med å fjerne de tørre partiklene med en tørr statisk mikrofiber klut eller mopp.
  2. Bruk et tilpasset produkt for fjerning av resterende sot.
  3. Dersom du har brukt såpe, tørk over med en ren fuktig klut etterpå.
  4. Tørk over med en tørr mikroklut eller mopp til slutt.
Hvordan vaske vekk sot i tak? Eksempler kan være Jif Allrent eller Ajax Original Allrengjøring. Ikke bruk Zalo eller grønnsåpe. Begge disse må skylles vekk med mye vann, og det er det vanskelig å få gjort i taket. Er soten klebrig, og minner om heksesot, kan den vaskes vekk med et fettløsende middel, for eksempel Plumbo fettløser på sprayflaske.

Er heksesot helsefarlig?

Heksesot er ikke helsefarlig, men likevel utrolig sjenerende. Heldigvis trenger du ikke magiske evner for å bli kvitt problemet. Man kan også spørre hvordan få bort sot på mur? Bruk gjerne vaskemiddel med litt lut, som løser opp sot. Husk å beskytte hendene mot middelet - bruk hansker, og hold vaskemiddelet unna flater som ikke skal males. Rengjør godt med rent vann. Når overflaten er tørr, kan du male med sperregrunning, før du maler over med interiørmaling i ønsket farge.

Folk spør også hvordan fjerner man sot?

Har du tent i peisen eller er du familiens grillsjef?Sot og aske setter stygge flekker men er lette å fjerne med Sitronsåpe og Sitronrens.

  1. Legg plagget i varmt vann, for ull – bruk lunkent vann.
  2. Gni med Sitronsåpe til flekken er borte.
Hvordan vaske takplater? Vask først med en mopp fuktet med vann og rengjøringsmiddel. Dra deretter over med en ny mopp med kun vann eller tørk direkte kun med tørrmopp. Vær gjerne 2 når dere vasker taket. Dra ikke moppen frem og tilbake – for da vil du få skjolder.

Hvordan vaske paviljong tak?

Dersom ditt gamle paviljongtak har gått i stykker eller blitt slitt, kan du bytte det ut og fortsette å glede deg over paviljongen din. Taket er lett å skifte. Du holder taket rent ved å vaske det med rent vann. Vaskemidler og andre kjemikalier kan ødelegge det vannavvisende belegget.

By Mariken Palhof

Hva menes med at et vaskemiddel er alkalisk? :: Hva betyr eple?
Nyttige lenker