Hjem > H > Hva Betyr Eple?

Hva betyr eple?

Eplet har symbolisert fruktbarhet og kjærlighet så vel som kunnskap (kunnskapens tre) og visdom, men også død, svikefullhet, fristelse og syndefall (den forbudte frukt). I det gamle Hellas var eplet viet til Afrodite og symboliserte kjærlighet og begjær.

Les mer

Hvor dyrkes det mest epler i Norge?

1. Hardanger. Hardanger står for 40 prosent av all fruktproduksjonen i Norge, og her dyrkes det både epler, søte kirsebær, pærer og plommer. Dessuten, er pink lady sunt? Pink Lady® gir deg ¼ av det nødvendige daglige inntaket av C-vitamin, fiber for fordøyelsen, antioksidanter for å bekjempe aldringen av huden, 80% vann for å tilføre kroppen væske og sukker for å gi energi. Kort sagt, Pink Lady®-eplet er et konsentrat av velgjørende virkninger for kroppen din.

Man kan også spørre hvor lenge kan eple ligge?

Vanlige butikkepler som Aroma og Gravenstein vil holde fint i et par måneder i kjøleskap. På kjøkkenbenken reduseres holdbarheten til et par uker, enda kortere om de ligger inntil andre etylengassproduserende frukt som tomat eller banan. Etter hvert som eplene lagres, vil de sakte, men sikkert tørke ut. Du kan også spørre hvor mye veier et pink lady eple?

Størrelse850 gram
UtleveringsdagerAlle dager

Kan man plante bare et epletre?

Epletrær er enkle å dyrke og det finnes sorter som er hardføre nok til at de kan dyrkes i store deler av landet. Husk bare på at epletrær trenger en annen sort epletre for bestøving. Man trenger med andre ord to ulike epletrær. Også, hvor mange frø har et eple? Frukten er en kjernefrukt med 3–5 kammer som hver har 1–2 svarte eller brune frø.

Derav, hvordan så spirer?

Du spirer ved å først legge frøene i vann ett halvt døgn. Hell vann og spirer ut på brettet, og flytt frøene utover med en skje. Hell litt vann over brettet/boksen to til tre ganger pr dag. Når planten har vokst passe masse så kan du høste. Hva er poding av trær? Poding er sammenkobling av plantevev fra to forskjellige planter. Vanligvis er det bare botanisk nær beslektede arter som kan podes. To eller flere planter kan podes sammen. En liten plantedel kan podes på en større ved hjelp av forskjellige teknikker.

Dessuten, hvilke epler er best?

I Norge er den største eplesorten er Aroma, deretter følger Summerred og Discovery. Andre norske sorter er Rød Gravenstein, som har vært dyrket siden slutten av 1700 tallet, Rød Prins/Kronprins, Julyred, Åkerø og den forholdvis nye sorten Rubinstep. − I september er ofte norske epler er på sitt aller, aller beste.

By Hathcock Kretlow

Hvordan blir man kvitt heksesot? :: Hvor blir epler dyrket?
Nyttige lenker