Hjem > H > Hvilke Fylker Er I Viken?

Hvilke fylker er i Viken?

Viken er et norsk fylke, opprettet 1. januar 2020 gjennom en sammenslåing av de tidligere fylkene Akershus, Buskerud og Østfold. Viken grenser i øst til Sverige, i øst og nord til Innlandet, i vest til Vestfold og Telemark og Vestland og i sør til Skagerrak.

Les mer

Man kan også spørre hvor ligger røyken?

Røyken ligger på den nordlige delen av Hurumlandet, halvøya mellom Oslofjorden og Drammensfjorden. Røyken kommune grenset til Hurum i sør og Lier i nordvest. Når ble Tranby ungdomsskole bygd? Skolen ble bygd i 1974 og påbygd i 1998. Det stilles strenge krav til gjennomføring av bygge- og anleggsarbeidene for å unngå skader og ulykker på elever og ansatte på skole i drift, og for å redusere driftsforstyrrelser på under-visningen.

Tilsvarende, hva er forskjellen på fylke og fylkeskommune?

Fylkeskommunen er det regionale folkevalgte styringsnivået i Norge. Landområdet for en fylkeskommune kalles et fylke. Fylkeskommunen ledes av et fylkesting, valgt i allmenne valg for fire år. Innføringen av direkte valg av representanter til fylkesting skjedde i 1975. Hva gjør fylket? Viktige fylkeskommunale oppgaver:

ANSVAR: Fylkeskommunen har ansvar for videregående skole, tannlege, transport, fylkesveier og fylkesbibliotek. Den øverste politiske lederen i en kommune er ordføreren. I fylkeskommunen er det fylkesordføreren som er øverste leder.

Hva er de viktigste oppgavene til fylket?

Oppgavene er blant annet videregående skoler, regional utvikling og planlegging, kultur, samferdsel, folkehelsearbeid og tannhelsetjeneste. Folkevalgte har vedtatt visjonen «Viken viser vei», med bærekraft, utvikling og kompetanse som mål for fylkeskommunen. Hvilke kommuner tilhører Viken?

Nr.KommunenavnAntall innbyggere per 1.1.2020
1.Bærum127 731
2.Drammen101 386
3.Asker94 441
4.Lillestrøm85 983

Hvilken by er størst i Viken?

Fredrikstad blir den største byen i Viken, men Bærum blir Vikens største kommune basert på innbyggertall. Fylkeshovedsteder blir Oslo (fylkeskommunens hovedadministrasjon), Drammen (fylkeskommunale funksjoner) og Sarpsborg (fylkeskommunale funksjoner). Deretter, hva heter hedmark nå? I 1919 skiftet det navn til Hedmark fylke. Fylket bestod derfor av distriktene Hedmarken, Solør, Vinger, Østerdalen samt Odalen. Fra 1. januar 2020 ble fylket igjen slått sammen med Oppland under det nye navnet Innlandet.

Du kan også spørre når ble røyken asker?

I juni 2016 vedtok kommunestyrene i Røyken, Hurum og Asker å slå sammen de tre kommunene. Den nye kommunen fikk navnet Asker, og ble etablert 1. januar 2020.

By Mullane Melle

Hvor høyt skal TV henge 75 tommer? :: Hvor mange bor på Tranby?
Nyttige lenker