Hjem > H > Hvor Mange Bor På Tranby?

Hvor mange bor på Tranby?

Tranby er et tettsted i Lier kommune i Viken. Tettstedet har 5 289 innbyggere per 1. januar 2021, og ligger omtrent 25 minutters kjøring sydvest for Oslo, og ca. 10 minutters kjøring nord for Drammen.

Les mer

Hvor mange er det i Lier?

Lier kommune er en grønn og landlig kommune med sentral beliggenhet i Oslo-regionen. Vi har i underkant av 27.000 innbyggere og flotte turområder som er godt tilrettelagt for aktivitet og uteglede. Du kan også spørre hvilket fylke ligger lier i? Lier er en kommune i Viken fylke.

Tilsvarende, hvilken frukt er lier mest kjent for?

Lier har et stort mangfold av landbruk, med hovedvekt på frukt og grønnsaksdyrking. Epler og jordbær er særlig dominerende. Folk spør også hva betyr tranby? Tranby grenser i sør mot Haverstad og Overn, i vest mot Lierelva, i nord mot Hellum og Hårberg og i øst mot skogen. Det første ledd i gårdsnavnet er trolig dannet av gno. trond f., som betyr noe rundt, med det er vanskelig å si hva det sikter til her.

Dessuten, hva dyrkes i lier?

På 46 prosent av arealene med dyrket jord i drift i Lier dyrkes grovfôr, mens korn dyrkes på 25 prosent. Grønnsaksproduksjon krever høy kvalitet på jordsmonnet og lang vekstsesong. Er Lierbyen en by? Lierbyen er administrasjonssenteret i Lier kommune i Viken, beliggende i Lierdalen. Lierbyen var inntil 2014 regnet som et eget tettsted, men ble innlemmet i tettstedet Drammen etter de nye definisjonene til SSB.

Hvor mange bor i Sylling?

Sylling er et tettsted i Lier kommune i Viken. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 0,6 km², og har 736 innbyggere (2021). Folk spør også hvor langt strekker viken seg? Viken strekker seg fra grensen mot Sverige og Oslofjorden i sørvest. I nord og øst grenser det mot Innlandet, i sørvest til Vestfold og Telemark, i vest Vestland, mens det helt omslutter Oslo. Fylkene Viken, Oslo, Vestfold og Telemark og Innlandet utgjør tilsammen landsdelen Østlandet.

Man kan også spørre er drammen viken?

Viken

Viken

KommuneKommunenummerTidligere fylke
Bærum kommune3024Akershus
Drammen kommune (+ Nedre Eiker, Svelvik)3005Buskerud
Eidsvoll kommune3035Akershus

By Hamburger

Hvilke fylker er i Viken? :: Hvordan bli kvitt mus ute?
Nyttige lenker