Hjem > H > Hvor Nærme Kan Man Fly Drone?

Hvor nærme kan man fly drone?

Hold dronen innenfor synsrekkevidde. Hold minst 5 km avstand til lufthavner og fly aldri i nærheten av ulykkessteder. Fly alltid under 120 meter fra bakken og overhold gjeldene sikkerhetsavstander. Ta hensyn til andres privatliv og følg reglene for bruk av foto og video av andre personer, se datatilsynet.no.

Les mer

Hvor høyt kan drone fly?

Hvor høyt kan man fly over bakken? I det gamle regelverket kan man fly opp til 120 meter, og da gjelder avstanden vertikalt rett ned under dronen. Nå gjelder det nærmeste punkt på bakken. Det vil si at du kan fly dronen på fjelltopper og over klipper, så lenge det er maks 120 meter til nærmeste landingspunkt. Er det lov å fly innenfor 5 km fra en lufthavn? 5 hovedregler

Ikke fly nærmere enn 5 km fra lufthavner med mindre annet er avtalt. Ikke fly høyere enn 120 meter over bakken. Ikke fly over festivaler, militære områder eller sportsarrangementer. Hold en avstand på 150 meter.

Hva er åpen kategori drone?

Åpen kategori omfatter lavrisiko-operasjoner med mindre droner innenfor faste rammer. Noen av tidspunktene for overgangsreglene ble oppdatert av EASA i mars 2022. For alle operasjoner innen åpen kategori gjelder: Dronen må veie mindre enn 25 kg. Hva er RO1? Forskriften er utarbeidet slik at enkle operasjoner med mindre droner skal kunne skje uten godkjenning fra Luftfartstilsynet. Operatører som skal drive virksomhet som faller inn under kategorien RO1 trenger derfor kun å melde fra til Luftfartstilsynet før oppstart om virksomheten.

Derav, kan du fly i kontrollert luftrom som en ctr drone?

UAS Norway mener at det i Norge bør legges til grunn at man opptil 400 fot i kontrollert luftrom altså kan benytte en slik automatisert løsning for å avvikle en trygg og sikker bruk av droner i CTR. I hvilken underkategori tilhører de tyngste dronene i åpen kategori? I åpen-kategorien kan man fly droner merket fra 0 til 4.

  • C0 er droner under 250 gram og kan flys i underkategori A1.
  • C1 er droner under 900 gram og kan flys i underkategori A1.
  • C2 er droner under 4 kilo og kan flys i underkategori A2 eller A3.
  • C3 og C4 er droner under 25 kilo og kan flys i underkategori A3.

Man kan også spørre hvordan bli godkjent dronepilot?

Dronepiloter som skal fly droner i åpen kategori skal fullføre et obligatorisk A1/A3-nettkurs og bestå en nettbasert eksamen på 40 spørsmål. Både nettkurs og eksamen er tilgjengelig på Luftfartstilsynets droneportal, flydrone.no, og er helt gratis. Deretter, er det forbudt å fly droner i alle naturvernområder? Alt fugle- og dyreliv er vernet mot forstyrrelser uansett hvor. I mange verneområder og nasjonalparker er dronebruk forbudt. Alt fugle- og dyreliv er vernet mot forstyrrelse og unødig jaging – uansett om det er i et verneområde eller utenom. Dette står i naturmangfoldloven som gjelder i hele Norge.

Er det lov å filme andre med drone?

Det er altså ikke forbudt å fly drone som lek eller hobby, men det er viktig at du alltid tar hensyn til andre menneskers personvern når du flyr. For eksempel bør du aldri ta bilder, video eller lydopptak av andre mennesker i deres hjem eller i deres hage uten tillatelse fra de som blir avbildet.

By Jillene

Kan mus klatre i rør? :: Hvor mye kostet en bitcoin i 2018?
Nyttige lenker