Hjem > H > Hvor Finner Man Bringebær?

Hvor finner man bringebær?

I Norge er bringebær vanlig i store deler av landet, fra sør til Troms i nord. De røde bærene er sammensatte steinfrukter, og det er når plantene blir to år gamle at de får bær.

Les mer

Man kan også spørre hvor vokser bringebær?

Habitat. Bringebær vokser typisk i forstyrret skog, det vil si steder der det har vært inngrep som kvisting av kantvegetasjon og veibygging. Dette er typiske områder det lett kan danne seg pionervegetasjon av bringebær. Den kan vokse på holmer og i strandsonen og nær tregrensen. Hvordan støtte opp bringebær? Bringebær kan plantes i alle typer hagejord, og du planter dem med ca 50 cm avstand til neste plante. Sett en stokk i hver ende av bringebærhekken, strekk ståltråd eller tau i to høyder, 70 cm og 1,5 meter over bakken, og på begge sider av hekken. Da får de lange og tynne stenglene støtte når det blåser.

Hva inneholder bringebær?

De viktigste plantestoffene i bringebær er antocyaniner og katekiner.

  • Energi kJ 122 kJ.
  • Energi kcal 29 kcal.
  • Fett 0,4 g.
  • Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv.
  • Karbohydrater 3,2 g.
  • Hvorav sukkerarter 3,2 g.
  • Kostfiber 4,3 g.
  • Protein 1,1 g.
Hvordan finne bær? Hvilke bær som vokser hvor, bestemmes i stor grad av vegetasjonstypene. Men ytre påvirkning som hogst, brann, tråkk, sprøyting og gjødsling har også mye å si. Skaff deg erfaring med å bruke vegetasjonskartet! Da vil du kunne legge opp vandreruter som gir større sjanse for å finne bær.

Hvor kan jeg plukke bær?

Du kan plukke bær, sopp, blomster og urter i skogen og på fjellet når du befinner deg i utmark. Det er en del av allemannsretten. Allemannsretten gir alle rett til å ferdes og oppholde seg i utmarka i Norge – når ferdselen "skjer hensynsfullt og med tilbørlig varsomhet". Allemannsretten er lovfestet i friluftsloven. Når er bringebærene modne? når

BærtypeSesong
BjørnebærAugust til september/oktober
BlåbærJuli til august
Bringebær20. juli til slutten av august
Jordbær20. juni til juli

Hvor trives bringebærbusker?

Velg et sted hvor bringebærbusken kan stå, helst så solrikt som mulig og et sted med lite vind er en god plass. Kjøp norske eller svenske bringebærbusker i potte for best resultat. – Tenk over om du gjerne vil ha både høstbringebær og sommerbringebær. Hvor høy blir Bringebærbusk? Skudd som er mer enn 180–200 cm høye kan toppes over en knopp. For lange skudd kan lett knekke over oppbindings-strengen når avlingen blir tung. Beskjærer du tidlig om våren må du la det stå igjen noen ekstraskudd, bringebær er utsatt for vårfrost.

Deretter, hvordan behandle bringebærbusker?

For at bringebærbusken skal fortsette å gi god avling, bør den beskjæres tilbake hver høst. Bringebær gir nemlig avling på fjorårsskuddet. Dette betyr at de greinene som allerede har gitt avling, visner ned og kan klippes vekk. Du ser enkelt hvilke du skal klippe vekk – det er jo de greinene det har vært bringebær på.

By Quinn Crites

Hvordan bli kvitt mark i bringebær? :: Hvordan publisere innlegg på Facebook?
Nyttige lenker