Hjem > H > Hvor Er Stoppekranen I Leilighet?

Hvor er stoppekranen i leilighet?

I nye leiligheter har hver leilighet egen stoppekran montert i et fordelerskap på badet eller vaskerommet. Mens eldre leiligheter ofte har stoppekran i kjøkkenbenk. – Når du har funnet ut hvor den er, så sørg for at de andre i familien også får vite om den og hvordan den skrus av, råder Helmersen.

Les mer

Og et annet spørsmål, har alle hus stoppekran ute?

Klare regler for utendørs stoppekran

''Alle eiendommer tilknyttet kommunal vannledning skal ha en utvendig stengeventil. Stengeventilen skal være tilgjengelig, manøvrerbar og av godkjent type. Plasseringen skal være så nær den kommunale ledningen som mulig, men innenfor eiendomsgrensen.
Angående dette, har ikke vann i huset? Vannet er borte

Undersøk med naboer om de har mistet vannet. Dersom boligen har lekkasjesikring, sjekk om denne har stengt vannet. Hvis kommunen ikke har varslet om hendelser på vannledningsnettet i ditt område, ta kontakt med teknisk enhet. Etter normal arbeidstid, kontakt teknisk vakttelefon.

Hvem har ansvar for utvendig stoppekran?

Eieren av boligen betaler for selve stoppekranen, kranhuset og ledningsnettet videre til boligen, men kommunen betaler fra hovedledning og frem til stoppekran. Hvordan virker en Frostfri utekran? – De frostfrie kranene er selvdrenerende, men mange er ikke klar over at de må skru av den lille krankoblingen i plast som ofte er festet til kranen. Denne lille stussen holder på vannet, og dermed kan vannet fryse inne i veggen selv om selve kranen er frostfri, forklarer han.

Og et annet spørsmål, hvordan stenge utvendig stoppekran?

Enten vrir du den 90 grader, eller så skrur du inn til det stopper. Kan være både kuleventil og sluseventil nede i bakken. Det skal, i teorien (om den som har montert har gjort skikkelig jobb) la seg lese på plastbrikken som er full av sand... I mer enn 90% av tilfellene i dag er det benyttet en sluseventil. Er det påbudt med stoppekran? Det er et krav til utvendig stoppekran. Det er også et krav at den skal fungere til enhver tid. Dette er for at kommunen skal slippe å stenge vannet i gata hvis du skal bytte innvendig stoppekran.

I forhold til dette, har ikke stoppekran?

Hvor du finner stoppekranen varierer fra bolig til bolig, men som regel er stoppekranen plassert så nært som mulig det stedet i boligen hvor vannrøret kommer inn. Den kan være på kjøkkenet, i et vaskerom, i et teknisk rom, eller i kjelleren. I noen boliger er den plassert i et fordelingsskap bak en luke. Hvordan skru av utekran? - Stoppekrana til utekrana er oftest plassert inne i huset, rett bak veggen der utekrana står. Du bør skru igjen stoppekrana innendørs først - og når du har gjort det så bør du gå ut og skru opp utekrana for å tømme det som er igjen av vann i krana.

Angående dette, hvorfor er det klikkelyd i vasken?

Klukking og lyder

Det første tegnet på at rørene begynner å gå tett er lyder. – Når vaskene begynner å klukke, er det på tide å få spylt opp rørene.

By Hoes

Hva skyldes dårlig vanntrykk? :: Hvordan ta screenshot med Samsung a51?
Nyttige lenker