Hjem > H > Hvor Bor Jotnene?

Hvor bor jotnene?

Utgard (norrønt Útgarðar) var i norrøn mytologi det stedet hvor jotnene holdt til. Tidvis ble Utgard framstilt som en borg som lå i Jotunheim, men det er også vanlig å oppfatte det som en verden utenfor Midgard.

Les mer

Følgelig, hvem skapte verden i norrøn mytologi?

Av rimet og dampen fra den smeltende isen oppstod urjotnen Yme og den mytologiske kua Audhumbla. Yme fikk barn med seg selv, og de ble stamfedre til jotnene. I Ginnungagap slikket Audhumbla frem Bure, far til Bor, som ble stamfar til æsene. Bors sønner, Odin, Vilje og Ve, drepte Yme og skapte verden av Ymes kropp. Derav, hvem ble kalt for æser og vaner i norrøn mytologi? De vanene vi kjenner til er Frøy, Frøya og faren deres Njord, og de er kommet til Åsgård fra Vaneheim. På norrønt kalles disse gudene vanr i entall, og vanir i flertall. Vanegudene er ofte knyttet til naturkreftene. Legg merke til at de tre vanene som bor i Åsgård også kan kalles æser.

Ta dette i betraktning, hvem var jotnene i norrøn mytologi?

I den norrøne mytologien er jotnene de første vesenene som oppstår i tidenes morgen. Jotnene er gudenes, også kalt æsenes, motsetning og motstandere. Kampen mellom jotnene og Tor, som er æsenes beste forsvarer, er hovedmotivet i mange av de norrøne mytene. Kvinnelige jotner kalles jotunkvinner eller gygrer. Angående dette, hva er mjølner laget av? De er laget av stål eller sølv, og noen var dekorert. Det er i Norge funnet bare tolv eller tretten funn med Torshammere.

Man kan også spørre hvem drepte tor?

Den profilerte forsvarsadvokaten Tor Kjærvik (70) ble skutt og drept i sitt hjem på Røa i Oslo . Kjærviks sønn i 30-årene er siktet for drapet. Han er også siktet for drapsforsøk på Kjærviks samboer. Hva betyr til Valhall? Valhall er i den norrøne mytologien det mest brukte navnet på Odins hall i Åsgard. Odins høysete Lidskjalf ligger i Valhall. Derfra kan han se alt som skjer i verden. Valhall er også navnet på slagmarken hvor falne krigere ligger.

Hva er Bifrost?

Bifrost eller Bivrost er broen mellom gudenes og menneskenes verden i norrøn mytologi. Den ene enden var forankret i himmelberget, et stort fjell i utkanten av Åsgard der Heimdall sitter og skuer ut over verden. Mens den andre enden vandrer fritt rundt i Midgard. Hvor mange guder er det i norrøn mytologi? Dette er en polyteistisk tro, det vil si at den har mange guder. Man regner med tolv hovedguder i den norrøne mytologien: Odin, Tor, Balder, Vidar, Våle, Brage, Heimdall, Ty, Njord, Frøy, Ull og Forsete, hvorav Njord og Frøy ikke var æser, men vaner bosatt i æsenes hjem Åsgard.

Deretter, hva betyr alfheim?

Alfheim og Alvheim (norrønt: Álfheimar) har flere betydninger, særlig som stedsnavn brukes de tildels om hverandre for samme sted. Innen norrøn mytologi var det bolig for guden Frøy. Ifølge Den yngre Edda var det navnet på boligen for de gode lysalvene, mens motsatsen, svartalvene fantes i Svartalvheim.

By Lathan

Hva er muselort? :: Hvem bodde i Åsgard?
Nyttige lenker