Hjem > H > Hvor Foregår Handlingen I Filmen Veiviseren?

Hvor foregår handlingen i filmen Veiviseren?

Hvor foregår handlingen: Det kommer ikke tydelig fram hvor handlingen foregår, men vi får opplyst at de flykter til kysten.

Les mer

Deretter, hva er daidda?

Moderne kunst kalles på samisk dáidda. Dáidda er i denne sammenheng et nyskapt samisk begrep for det som vanligvis oppfattes som kunst. Angående dette, hvor bor nordsamene? Kjerneområdet for nordsamisk er Finnmark og Nord-Troms. Det er offisielt språk i fylket Troms og Finnmark, og er også offisielt språk i sju kommuner som er tospråklige – eller trespråklige – og inngår i forvaltningsområdet for samisk språk. Språket har sin seneste rettskriving fra 1979.

Hva tror samene på?

Samenes religion var en naturreligion og besto av flere guder. De trodde på ånder og at naturen var besjelet. Hva er levemåten til samene? Samer (nordsamisk: Sámit) er en folkegruppe tradisjonelt bosatt fra Hedmark i sør til Kola-halvøya i øst, med et kjerneområde i de indre delene av Nordkalotten og fjordstrøkene i Nord-Norge. Tradisjonelle samiske leveveier inkluderer reindrift og kombinasjon av småbruk og fiske, men utøves i dag kun av et mindretall.

Ta dette i betraktning, kan du fortelje om ei tradisjonell samisk næring?

(1999)) I den samiske tradisjonelle reindriftsnæringen var primærinntekten ikke bare kjøttet, men også øvrige inntekter man fikk av reinen og dens naturomgivelser. Den samiske tradisjonelle reindriftsnæringen er en unik og spesiell naturbasert næring med mange flere inntekts- og utviklingsmuligheter enn bare kjøttet. Deretter, hva er viktig for samiske kulturen? Tradisjonelt står fiske, jakt, fangst, sanking, håndverk og reindrift sentralt i samisk tradisjon.

Folk spør også hva er jupmele?

Da Jupmele, Gud, skapte verden, gjorden han den god og vakker på alle vis. Fjellene ble kledt med gull og sølv. I dalene sprang blomstene fram, og fugl sang overalt. I skogen var hvert eneste blad friskt og grønt, og det fantes ikke en vissen gren. Man kan også spørre hvem var jupmele? Jupmele, den mektigste av alle gudene, ser seg lei på alt bråket fra dødninger og underjordiske, og bestemmer seg for å lage en ny, vakker jord. Han allierer seg med solguden Beaivi, og av ei simle (hunnrein) skaper han jorda i sitt bilde.

Tilsvarende, hvem er beaivi?

Beaivi er en av de sentrale gudene i gammel samisk tro. Solen var oppfattet som far, og Jorden som mor (jamfør titlene på Nils-Aslak Valkeapääs diktbøker, Solen, min far, 1990, og Jorden, min mor, 2004). Solen hadde en sønn og en datter; Solsønnen er samenes stamfar, mens Soldatteren skaffet samene villreinen.

By Khalsa

Kan man spore iPhone når den er slått av? :: Hvordan høyreklikke på en Mac?
Nyttige lenker