Hjem > H > Hvor Ligger Verdens Største Korallrev?

Hvor ligger verdens største korallrev?

Verdens største korallrev

Utenfor den nordøstlige kysten av Australia ligger Great Barrier Reef. Det er et korallrev på hele 348 000 kvadratmeter.

Les mer

Så, korleis veks korallrev?

Revet vokser ved at de nye polyppene danner sitt eget kalkskall på toppen av de gamle. Med tiden vokser revet seg gradvis større, hvor det til slutt kan bli et enormt senter for marint liv. Angående dette, hva skjer hvis korallrevene dør? Dør korallrevene mister titusener av andre arter livsgrunnlaget sitt. Derfor er det viktig at verdens land kutter sine CO2-utslipp. Klarer vi det, er det større sjanse for at klimaendringene stopper opp og at havet blir mindre surt. Da er det også håp om at korallene får leve videre i havet vårt.

I forhold til dette, hva skjer med korallrevene?

Selv om korallrevene bare funnes på 0,1 prosent av havbunnen, bor 25 prosent av alle marine arter der. Korallrevene kalles derfor for «havets regnskog». Verdens korallrev er imidlertid truet av global oppvarming. Både forsuring og oppvarming tar livet av korallene. Deretter, hva er de største truslene mot korallrev? Mer enn en fjerdedel av verdens korallrev er allerede ødelagte. Mellom 50 og 70 prosent står i fare for å ødelegges i nær framtid. Blant de største truslene mot verdens korallrev er: Forurensning: Miljøgifter fra landbruk, industri, kloakk og andre kilder forgifter revene.

I forhold til dette, hvorfor dør korallrev?

Rundt 1500 forskjellige fiskearter oppholder seg ved revet. Revet er hardt rammet av stigende vanntemperaturer og forurensing. Høye temperaturer fører til at koralene mister fargen sin, såkalt korallbleking. Rundt 30 prosent av korallene på revet døde som følge av unormalt høy vanntemperatur i 2016. Man kan også spørre hvorfor skjer korallbleking? Korallbleking er et fenomen hvor koraller kvitter seg med algene de normalt lever i symbiose med, som følge av sammensatte stressfaktorer som økt havtemperatur, havforsuring og forurensning. Uten algene mister korallene fargen sin, og det kalles derfor korallbleking.

Deretter, hva er biohermer?

Mens det er nesten like mange arter av dypvannskoraller som grunne arter, utvikler bare noen få dypvannsarter tradisjonelle rev. I stedet danner de aggregasjoner som kalles lapper, banker, biohermer , massiver, kratt eller lunder. Også, hvor lever korallrev? Noen av revene våre er nærmere 9 000 år gamle. Korallene koloniserte områdene våre etter den siste istiden, og nå finnes de fra svenskekysten til og med Finnmark, i fjordene og kystnære havstrøk og på kontinentalsokkelen og -skråningen ned til ca. 400 m. Den grunneste forekomsten finner vi i Trondheimsfjorden på 39 m.

By Kermit Lowrimore

Er det vanskelig å få jobb uten utdanning? :: Er droner lovlig i Norge?
Nyttige lenker