Hjem > H > Hvor Gammelt Er Det Engelske Språket?

Hvor gammelt er det engelske språket?

Engelsk språks historie går tilbake til 400-tallet. Det gjennomgikk en radikal endring med den normanniske erobringen i det 11. århundre. Da England begynte å etablere oversjøiske kolonier rundt år 1600, ble det engelske språket utbredt både i Amerika og Asia, seinere også i Afrika og Australia.

Les mer

Folk spør også hvor kom saxerne fra?

Den eldste bosetningen til sakserne er antatt å ha vært i Nordalbingien, et område som omtrentlig utgjør dagens region Holstein, rett sør for dagens Danmark, i nordlige Tyskland. Dette generelle området utgjør også det antagelige hjemlandet til de beslektede folket anglere. Og et annet spørsmål, hva betyr angelsaksiske? Angelsaksere er en fellesbetegnelse på befolkningen i Storbritannia som var etterkommere av de germanske stammene som innvandret til Britannia fra Jylland og den tyske nordsjøkysten i andre halvdel av 400-tallet.

Hvordan ble engelsk et internasjonalt språk?

Men tidlig på 1600-tallet begynte England å interessere seg for handel og kolonisering, og i takt med at engelskmenn emigrerte og etablerte kolonier under fjerne himmelstrøk, ble også språket de snakket, spredd over store deler av verden. Derav, er engelsk et fremmedspråk? Skolefagene. Engelsk er et obligatorisk fremmedspråklig fag i norsk skole og starter allerede på 1. trinn. Faget er et gjennomgående fag og inngår i læreplanene for både grunnskolen og videregående opplæring.

Når begynte engelsk å påvirke norsk?

Engelsk domeneovertakelse og kodeveksling

Det norske språket har blitt påvirket av engelsk i over 1000 år. Mange lånord er hentet fra det britiske øyriket eller det store nedslagsfeltet for det engelske språket. De siste tiårene har vi imidlertid sett en ny utvikling.
Hva betyr anglosaksisk? Angelsaksere var en gruppe av germanske stammer, anglerne og sakserne fra Angeln (idag Syd-Slesvig) og Sachsen (tilsvarer det nåværende Niedersachsen), hovedsakelig fra nordlige Tyskland, sørlige Danmark og Nederland.

Folk spør også hva skjedde med gammel engelsk etter 1066?

Etter den normanniske erobringen i 1066, ble angelsaksisk erstattet en tid som språket for de øverste samfunnsklassene, adelen og kirken, ved anglo-normannisk, en språklig slektning til fransk. Hva er Anglo? Anglo- er en forstavelse som betyr engelsk-.

Hvordan kom det engelske språket til Australia?

Språket har sin opprinnelse i Australia for mer enn 250 år siden, det oppsto etter at bosettere fra Storbritannia og Irland kom til landet. Det er et språk som er fylt med humor - hvis en australier for eksempel sier noe er 'så rett som en hund sitt bakben', så betyr det at det er alt annet enn rett!

By Merell

Hvordan kom engelsk til England? :: Når ble norsk et språk?
Nyttige lenker