Hjem > H > Hvilket Fond Bør Man Investere I?

Hvilket fond bør man investere i?

Indeksfond er ofte tryggest

Selv sammenlignet med aktive fond som på papiret hadde bedre resultat innenfor samme periode. Ønsker du lav risiko og en noenlunde sikker avkastning, anbefaler vi at du velger indeksfond fremfor aktive fond. Et godt indeksfond bør ha så lave forvaltningskostnader som mulig.

Les mer

Hvilken aksjefond skal man velge?

Når vi snakker om en langsiktig plassering bør de globale fondene ha en andel på 50 til 75 prosent. Skal du bare ha ett aksjefond, velg et globalt indeksfond. I praksis bør du ha flere, og da kan du ha en kombinasjon. Du kan også vurdere en liten andel i aksjefond rettet mot nye markeder (emerging markets). I forhold til dette, hva er det beste indeksfondet? Topp 5 Beste Indeksfond mai 2022

  • S&P 500 Index – Består av de 500 største selskapene i USA.
  • MSCI World Index – består av de største selskapene fra hele verden.
  • Nasdaq 100 Index – verdens største børsmarked med over 3000 komponenter i Amerika. –

Angående dette, hvilke dnb fond er best?

DNB Global Indeks A har for tiden fire stjerner Morningstar Rating, det betyr at fondet har slått 67,5 prosent av alle konkurrentene i samme kategori. - Indeksfond er en utmerket måte å komme i gang med sparing i aksjemarkedet på, du vet hva du får og du får det til en lav kostnad, sier Hauge. Hvilke fond er best i 2022? Beste fond å investere i mai 2022, er: SPDR S&P 500 ETF: Dette fondet er den første og mest populære ETF-en i USA. Den følger utviklingen til S&P 500-indeksen og eksponerer deg mot det amerikanske aksjemarkedet.

Hvilke indeksfond bør man spare i?

Ønsker du lavest mulig risiko innenfor aksjefondskategorien bør du velge et globalt indeksfond. Da får du bredest mulig eksponering og spredning av sparepengene dine. Ønsker du eksponering mot norske aksjer, skal du velge et indeksfond som investerer på Oslo Børs. Hva er et bransjefond? Du har kanskje bransjefond? Det er aksjefond som investerer i selskaper innen en gitt bransje, som oljeservice, bioteknologi og teknologi. Du kan dra nytte av bransjefond, så lenge slike fond er del av en større portefølje, som er tilpasset deg og dine behov.

Hvor mye bør man ha i fond?

Utsetter fondssparing for lenge

Starter du når du er 25 år må du sette av 5000 kr i måneden. Starter du når du er 35 år må du sette av nærmere 10 000 kr i måneden. Starter du når du er 45 år må du sette av over 20 000 kr i måneden.
Ta dette i betraktning, kan man tape penger på fond? Kan jeg tape penger på å spare i fond? Det er en viss risiko forbundet med fond og aksjer, men du kan selv velge hvor stor risiko du vil ta for sparepengene dine. Som regel vil høyere risiko gi deg mulighet til bedre avkastning.

Hvordan velge riktig indeksfond?

I valg av indeksfond er det viktig å se på hvilken indeks du vil følge. Her kan det være en idé å velge en bred global indeks. Det andre du bør følge med på er kostnader. Internasjonalt kommer det stadig flere fond som er helt gratis, og det er liten grunn til å velge indeksfond med kostnader høyere enn 0,2%.

By Sylvester

Hva er best av indeksfond og aksjefond? :: Hvilke abiotiske deler finner vi i fjæra?
Nyttige lenker