Hjem > H > Hva Er Best Av Indeksfond Og Aksjefond?

Hva er best av indeksfond og aksjefond?

Undersøkelsen viser at indeksfondene har gitt beste avkastning i tre av fire kategorier over de siste 20 år. For de fleste fondskategorier kan du spare mye penger ved å velge fond basert på laveste pris. Indeksfondene har gitt bedre avkastning enn de aktive aksjefondene for: Globale aksjefond.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva slags indeksfond?

NorgeMinste-innskuddIndeksfondet følger
Storebrand Global ESG A100MSCI World NR USD
Storebrand Global ESG Pluss A100MSCI World NR USD
Storebrand Ekstra Offensiv Indeks A10065% MSCI World Hedged to NOK + 10% MSCI Emerging Markets + 25% OSEBX
SEB Ethical Global Index Acc.100MSCI ACWI NR EUR
Hva er forskjellen på DNB teknologi A og N? DNB Teknologi er delt inn i andelsklassene A, N og R. Den eneste forskjellen mellom A- og N-klassen er at sistnevnte benytter en ny prismodell, som består av forvaltningshonorar samt en årlig avgift til banken (såkalt plattformavgift). R-klassen betyr at det er en prismodell som tar i bruk resultatbasert honorar.

Hvilke fond tilbyr DNB?

Våre fondsprodukter

  • Aksjefond. For deg som vil spare langsiktig og tåler svingninger.
  • Indeksfond. Aksjefond for deg som er opptatt av lave kostnader.
  • Kombinasjonsfond. Kombinasjonsfond investerer både i renter og aksjer.
  • Rentefond. Fond som plasserer pengene i rentepapirer.
  • Klima og miljøfond.
  • Fond i gave.
  • DNB Lev Mer.
  • IPS.
Så, hva er forskjellen på aksjesparekonto og fond? På fondskonto kan du investere i alt leverandøren av kontoen tillater. Det kan være alt fra enkeltaksjer fra hele verden, til aksje- og rentefond. På en aksjesparekonto derimot kan du kun ha børsnoterte aksjer, egenkapitalbevis og aksjefond hjemmehørende i Norge og andre EØS-land, som Sverige og Danmark.

Hvordan investere 500 000?

Dersom du skal investere hele eller deler av de 500 000 i fond og/eller aksjer anbefaler vi deg å benytte en aksjesparekonto. Dette er en egen konto som er svært gunstig i forhold til skatt. Normalt må du nemlig skatte på gevinsten fra fond og aksjer hver gang du realiserer gevinsten. Er indeksfond trygt? Indeksfond er populært og for mange det beste valget når det kommer til fondssparing i aksjemarkedet. Det er enkelt, trygt og rimelig. Indeksfond har lave kostnader og investeringen din blir spredt godt utover alle aksjene i indeksen. Dette gir relativt lav risiko på investeringen.

Du kan også spørre hva er forskjellen på aksjefond og indeksfond?

Indeksfond bør utgjøre minst 50 prosent. Et aktivt aksjefond vil alltid toppe fondsrangeringer, mens indeksfondene ligger litt lengre ned på listen. Derfor er det lett å la seg friste av aktive aksjefond. Men poenget er at de aktive aksjefondet som topper i dag, ikke topper om 2 år eller 5 år. Hvor mange indeksfond bør man ha? Det finnes ikke et eksakt tall på hvor mange fond man bør ha. En håndfull passer de fleste, 3-5 er en bra base. Har du funnet flere fond som du synes er spennende, ja så inkluder de i porteføljen også. Hvis du er lite interessert i fond og sparing, og vil ha kun ett fond, bør du velge et billig globalt indeksfond.

Hvor mye penger er det vanlig å ha?

De fleste har penger i banken

Gjennomsnittet for alle som er omfattet av statistikken er faktisk hele 270 700 kroner i totale bankinnskudd.

By Seigler Schonack

Hvordan sende EPUB til Kindle? :: Hvilket fond bør man investere i?
Nyttige lenker