Hjem > H > Hvor Gammel Er Nordavinden?

Hvor gammel er nordavinden?

Fredrik Hagen (16) driver superpopulær YouTube-kanal. 16 åringen fra Nardo har det siste året drevet YouTube-kanalen «Nordavinden» fra gutterommet i Sunlandsvegen. Status så langt er 1,2 millioner visninger og 11.000 abonnenter.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva er en vestavind?

Vestavind er vind som blåser fra vest mot øst. Norge (Nord- Europa) ligger i det vi kaller "Vestavindsbeltet". Dette betyr at det gjennomsnittlig blåser inn fra havet (Nordsjøen, Norskehavet) inn mot kysten av Vestlandet og Nord-Norge. Dessuten, hvilken vei roterer høytrykk? Rundt et høytrykk vil vinden blåse med urviseren. Dette gjelder på den nordlige halvkule. På den sørlige halvkule er det motsatt. Der er vindretningen med klokka rundt et lavtrykk og mot klokka rundt et høytrykk.

Hvor i landet blåser det mest?

Vi kan ikke si dette helt sikkert fordi vi ikke har vindmålere over alt. Men sannsynligvis er området omkring Stad på Vestlandet det mest forblåste området i landet. Også i høyfjellet i Sør-Norge blåser det mye, men her har vi heller ikke vindmålere. Så, hvor er det minst vind i norge? 72 prosent vindstille

Gjennomsnittlig vindhastighet i Sauda i perioden 1981-2010 var 0,7 m/s. Flisa (Hedmark) og Drammen (Buskerud) delte 2. plassen med 1,0 m/s. Sauda har en veldig høy andel vindstille, på hele 72 prosent.

Hvor er fuglene når det er mørkt?

Fuglene forsøker å finne soveplasser der de er i skjul for andre som kan spise dem (rovpattedyr, ugler, rovfugler). Meiser og spurver, som er hullrugere, søker gjerne inn i hule trær, fuglekasser eller i hulrom i hus (under takstein). Deretter, hvor er fuglene når det regner? Hva gjør fuglene når det regner og blåser ? Mage fugler sitter da stille, kanskje i skjul i et tett tre, og venter på at regnet skal gå over. Andre bare rister vannet av seg.

Hvilken fugl varsler regn?

Varslerfamilien
Varsler (Lanius excubitor)
Vitenskapelig(e) navn:Laniidae Rafinesque, 1815
Norsk(e) navn:varslerfamilien, varslere, slakterfugler
Biologisk klassifikasjon:
Du kan også spørre når forsvinner tåken? Slik forsvinner tåken

For at tåken skal lette må vi ha en omrøring i luftlagene som gjør at fuktigheten blir «spredt». For at tåken skal forsvinne er det avhengig av hvor tykt tåkelaget er, og dette igjen har betydning for hvor mye vind som må til for å skape omrøring.

Når flyr svalene sørover?

Der overnatter de i takrørskogen, ofte i store antall, frem til de starter og trekke sørover for vinteren. Det gjør de fra slutten av august og til oktober. Gjenfunn av ringmerkede fugler viser at de norske låvesvalene trekker til Afrika sør for Sahara, ofte helt til Sør-Afrika.

By Ashti Bitzer

Hvordan eie et domene? :: Hvilket vær gir vindretningen?
Nyttige lenker