Hjem > H > Hvilken Språkfamilie Er Norsk En Del Av?

Hvilken språkfamilie er norsk en del av?

For eksempel tilhører norsk språkgruppa germansk, men germansk er en undergruppe av indoeuropeiske språk, og er derfor ingen språkfamilie. Den eldste kjente stamfaren til norsk er protoindoeuropeisk, og norsk er derfor medlem av den indoeuropeiske språkfamilien.

Les mer

Også, hvilket av de indoeuropeiske språkene i europa er eldst?

De eldste skriftlige minnesmerkene av indoeuropeiske språk er hettittiske og greske skrifttavler fra 1000-tallet fvt., men vedisk, den eldste indiske språkformen, synes i sin form å gå tilbake til omtrent like tidlig tid, selv om det ble nedtegnet først senere. Hvilket språk Tre hører norsk til? De opprinnelige språka i Norden tilhører tre svært ulike språkfamilier. Språkhistorisk sett blir norsk, islandsk og færøysk regnet som vestnordiske språk, og svensk og dansk som østnordiske språk.

Hva er Jamstillingsvedtaket?

Jamstillingsvedtaket slo fast at bokmål og nynorsk er likeverdige målformer som skal være jamstilte skriftspråk i forvaltninga. Det var Ivar Aasen som gjorde grovarbeidet med å utforme det nynorske skriftspråket på attenhundretallet. Grunnlaget var materiale han hadde samlet fra dialektene. Hvor mange nynorskbrukere i Norge? Noen statistikk over nynorskbrukere finnes ikke, men tallet blir alminnelig antatt å ligge mellom 10 og 15 prosent.

Deretter, hvilke språk er Østnordisk og hvilke er vestnordisk?

Nordiske språk deles ofte inn i to språkhistoriske grupper: østnordisk, som omfatter dansk og svensk (med finlandssvensk), av og til også bokmål. vestnordisk, som omfatter norsk (nynorsk og som regel bokmål), islandsk og færøysk. Derav, hva heter de tre samiske skriftspråkene i norge? Språkene ble skriftfestet på ulike tidspunkt:

  • Umesamisk var det første samiske språket som omfattende ble tatt i bruk skriftlig.
  • Nordsamisk fikk sine første ordbøker i 1752.
  • Lulesamisk skriftspråk ble beskrevet på 1800-tallet.
  • Sørsamisk fikk egen rettskriving i 1978.

Angående dette, hvilken språkfamilie tilhører norsk svensk og dansk?

Nordiske språk eller nordgermanske språk er en undergruppe i den germanske språkgruppen, og stammer fra et felles urnordisk språk. I dag er de forskjellige språkene norsk, svensk, dansk, færøysk og islandsk. Hvem snakket indoeuropeisk? Indoeuropeere er de folk som snakket indoeuropeiske språk. I dag er det en språkfamilie som dominerer Europa, og opphavet til de ulike europeiske språkene, de keltiske, germanske, baltiske slaviske, latin, gresk og andre har likheter som viser at de har et felles opphav, og kan ikke forklares på noen annen måte.

Hvilke språk stammer fra indoeuropeisk?

Denne folkegruppen kalles indoeuropeerne, og de snakket ur-indoeuropeisk, urspråket for alle de indoeuropeiske språkene. Indoeuropeiske språk består hovedsakelig åtte nålevende undergruppene: indoiransk, armensk, gresk, albansk, italisk, keltisk, germansk og baltoslavisk. I tillegg er det flere utdødde undergrupper.

By Anissa

Hvor ble indoeuropeisk snakket? :: Kan man lære engelsk på Duolingo?
Nyttige lenker