Hjem > K > Kan Skjeggkre Overleve Ute?

Kan skjeggkre overleve ute?

Skjeggkre lever ikke ute (finnes noen få tilfeller hvor de er observert på fasader ol.) Skadedyr.net - Produkter til bekjempelse av skjeggkre.

Les mer

Hvor lenge lever skjeggkre?

Etter kjønnsmodning kan de voksne leve i ytterligere ca. 3 år, og de legger i gjennomsnitt 56 egg pr år. Voksne individer kan overleve i opptil 9 måneder uten å ta til seg næring. Skjeggkre er nattaktive og oppdages derfor ofte på morgenen når man skrur på lyset. Hvor kaldt må det være for at skjeggkre dør? Både voksne individer og nymfer er sensitive for lave og høye temperaturer. Utvikling og aktivitet begrenses kraftig ved temperaturer under 16 °C og stanser helt ved 11 °C (4). Temperaturer over 26 °C begrenser også levetiden betraktelig, og de vil kun overleve i få timer ved temperaturer over 40 °C (4).

Og et annet spørsmål, kan man utrydde skjeggkre?

Bekjempelsesmetoden er et resultat av et forskningsprosjekt ledet av Folkehelseinstituttet og Norsk Hussopp Forsikring. Ved å legge ut forgiftet åte i form av små dråper vil skjeggkreene spise middelet og dø i løpet av kort tid. Åtepreparatet er nå godkjent av Miljødirektoratet. Hvor oppholder sølvkre seg? Sølvkre trives i fuktige miljø og finnes derfor gjerne på fuktige og varme rom (25 til 30 grader) som bad, kjøkken, i fuktige kjellere og vaskerom. De oppholder seg i sprekker, bak lister og stikker seg bort i åpninger langs gulvet, også under laminat og gulvbelegg.

Hvordan sprer sølvkre seg?

Sølvkre formerer seg ikke like hurtig som mange andre kryp. I vanlig romtemperatur tar det cirka seks måneder for dem å bli voksne. Men hunnen kan legge opp mot 100 egg. Hvis årsaken ikke er fuktskade, kan for eksempel stadige vannansamlinger på baderomsgulvet gi gode levekår. Du kan også spørre kan sølvkre klatre på vegg? Sølvkre kan ikke klatre på vegger. Selv om aktivitet av skjeggkre ikke medfører skade i vanlige bolighus innebærer forekomsten av disse insektene innendørs en klar psykisk belastning for beboerne, av flere årsaker.

Kan man bli helt kvitt sølvkre?

Sølvkre kan være vanskelig å bli kvitt, men langt fra umulig. Fjerner man det de liker, er man et godt stykke på vei. Sølvkre, også kalt sølvfisk, er en liten sølvglinsende skapning som finnes på mange baderom, kjellere og kjøkken rundt om i norske hjem. Så, hva er farlig med skjeggkre? Skjeggkre er ikke farlige og gjør minimale materielle skader i bygg. De er likevel å regne som et skadedyr fordi de gjerne oppleves som sjenerende og ubehagelige, spesielt i store mengder.

Hvordan unngå å få med skjeggkre hjem?

- Nesten alt vi kjøper i dag er i en eller annen form pakket i papp. Åpner du ting utenfor boligen, vil du redusere risikoen for å ta med deg skjeggkre inn. Dersom det ikke er mulig å åpne pakken ute, så rydd i hvert fall ut pappen med en gang – ikke la den ligge inne.

By Brodie

Skal litteraturlisten være med i innholdsfortegnelsen? :: Hvilken skade gjør sølvkre?
Nyttige lenker