Hjem > H > Hvilke 10 Ordklasser Har Vi?

Hvilke 10 ordklasser har vi?

Ord i norsk språk deler vi inn i ordklassene substantiv, verb, adjektiv, pronomen, bestemmerord (determinativ), preposisjon, adverb, konjunksjon (sideordningsord), subjunksjon (underordningsord) og interjeksjon. Egenskapene til et ord avgjør hvilken ordklasse ordet tilhører.

Les mer

Hvilken ordklasse tilhører ordet av?

Ahmadiordklasse substantiv, egennavn
avordklasse preposisjon
av og tilfrase
avliveordklasse verb form infinitiv bøyning avlive, avliver, avlivet, avlivet
badet grunnform badordklasse substantiv form bestemt flertall bøyning et bad, badet, bad, badene
Hva slags ordklasse er som? Endringer i norske ordklasser

Et typisk eksempel på dette er ordet som, som tidligere ble ansett som et relativt pronomen, men som nå er en subjunksjon.

I forhold til dette, hvilken ordklasse tilhører ordet min?

Determinativ er et ord som sier noe om substantivet: Denne bilen (påpekende pronomen). Min veske (eiendomspronomen). En bil, ei veske eller et hus (artikler). Ta dette i betraktning, hva er et determinativ? Determinativer er en ordklasse med ord som fungerer som bestemmerord til substantiv. Noen eksempler på determinativer er ordene mitt, denne, mye og noen. Mange determinativer bøyes i kjønn og tall.

Også, er som en konjunksjon?

Ekte konjugerende konjunksjoner binder sammen, slik som og og samt. Disjunktive konjunksjoner binder sammen alternativer, slik som eller. Hva er et Bestemmerord? Bestemmerord (determinativer) er ord som bestemmer substantivet nærmere. Vi har tre hovedtyper determinativer: eiendomsord, pekeord og mengdeord .

Så, hva er et pronomen?

Pronomen er en ordklasse med ord som står i stedet for andre ord. Et pronomen står vanligvis i stedet for et substantiv, eller det viser til noe eller noen i den situasjonen de brukes i. Hvilke ord er substantiv? Substantiv er en ordklasse med ord som betegner blant annet personer, ting og begreper. Substantiver kan vanligvis bøyes i tall (entall og flertall) og ofte i bestemthet (bestemt og ubestemt form). På norsk kan substantiver kjennes igjen ved at de kan opptre med ubestemt artikkel foran seg.

Derav, hvilken eller hva?

I standard bokmål er skilnaden mellom dei to grammatisk og ikkje eigentleg semantisk: 'hvilken' er utelukkande eit determinativ medan 'hvem' er utelukkande eit pronomen. I dialektar som tillet hvem bil og tilsvarande er 'hvem' både determinativ og pronomen.

By Elysee Aatif

Hva slags ordklasse er min? :: Hvordan se strømpris time for time?
Nyttige lenker