Hjem > H > Hvordan Se Strømpris Time For Time?

Hvordan se strømpris time for time?

De siste årene har nye smartmålere blitt installert over hele Norge. Disse automatiske strømmålerne har sammen med databasen Elhub gjort det mulig å nøyaktig avregne strømforbruket ditt time for time. I Elhub sin database kan du også logge deg inn og se timesprisen for strøm.

Les mer

Er strøm billigere i helgen?

– Hovedregelen er at strømmen er billigst mellom kl 22 og 07. Dyrest er det gjerne kl 08-09 og 17-18. Strømprisen er vanligvis lavere i helgene. Når er strømmen dyrest i helgene? Prisene varierer fra time til time. I den dyreste timen lørdag koster strømmen 1,54 kroner, mens den koster 1,20 kroner i den billigste timen. – Når det blir lørdag og vi får mindre forbruk så bruker prisen å gå noe ned.

Når er det dyrest å dusje?

For med de høyeste strømprisene på lenge, kan en 10 minutters dusj fort koste deg over 40 kroner. Dette var tilfellet i den dyreste timen tirsdag 22.12.21. I en familie på to voksne og tre barn, kan dusjingen bli en betydelig utgift dersom alle dusjer lenge når strømprisene er på det høyeste. Hvor mye strøm bruker en ovn på 2000W? Hvor mye koster det for bruk av 1 oljeovn på 2000W pr mnd der strømmen koster 1,50 pr kw? 2.160 kroner. Forutsatt at det ikke er termostat på ovnen, og den altså faktisk er påslått 24 timer i døgnet. (2kw x 24t/dag x 30 dager/mnd= 1.440kWh til 1,50kr/kWh.)

Ta dette i betraktning, hvor mye strøm bruker pelletsovn?

En pelletskamin klarer å utnytte rundt 90 % av varmen i brenselet. En kilo pellets har et teoretisk energiinnhold på 4,8 kWh. Når varmetapet i ovnen tas med får du 4,3 kWh. En småsekk med pellets veier 16 kg, og gir 69 kWh i varme. Hvem bruker mest strøm i Norge? Private husholdninger bruker mest

Strømbruket i Norge fordeler seg ganske jevnt mellom husholdninger, industri og yrkesbygg. Tall fra NVE fra 2018 viser at private husholdninger ligger på toppen av energibruken, med rundt 35 prosent av det totale forbruket. – Da er også jordbruk tatt med under samme paraplyen.

Derav, hvor mye bør man senke temperaturen om natten?

- Fire grader ned er nok, sier ekspertisen

- Tommelfingerregelen er at du bør senke temperaturen med fire grader om natta, eller når du ikke er til stede i huset. Men temperaturen bør ikke komme under 16 grader, sier kommunikasjonssjef Eiliv Flakne.
Hvor mye skal varmepumpen stå på? For de aller fleste er 23 til 24 grader normal temperatur å stille inn varmepumpa på. Det som påvirker temperaturen er blant annet hvor isolert huset ditt er, eller hvor i boligen din varmepumpa er plassert. – Vil du ha 23 grader i boligen din, bør du stille den inn på 23 grader.

Hvor mye sparer man på å senke temperaturen?

Én grad ned - fem prosent spart

Når oppvarming står for over halvparten av strømforbruket, er det å redusere innetemperaturen noe av det beste du kan gjøre for å spare strøm og penger. - For hver grad du senker temperaturen, vil du spare rundt fem prosent av kostnadene til oppvarming, sier Öberg.

By Sherourd Macnamee

Hvilke 10 ordklasser har vi? :: Hvordan bruke minst mulig strøm?
Nyttige lenker