Hjem > H > Hvor Mange Musearter Finnes Det I Norge?

Hvor mange Musearter finnes det i Norge?

Det finnes mange forskjellige musearter i Norge, men det er kun et lite antall arter som er ansett som skadedyr og som dermed kan utgjøre en trussel mot boliger og arbeidsplasser. De fem vanligste museartene du kan støte på i Norge og som anses som skadedyr er; liten skogmus, stor skogmus, husmus, klatremus og markmus.

Les mer

Hvor lang er halen til storskogmus?

Stor skogmus er større en liten skogmus, med en kroppslengde mellom 100 og 120 mm. og en hale på mellom 100 og 130 mm. Hos stor skogmus er halen lengre enn kroppen og den har en karakteristisk lys flekk på halsen. Stor skogmus finnes i Norge nord til Trøndelag. Hvor mange mus i et bol? Mus yngler hele året, og de kan få opptil åtte kull på ett år. Ifølge Folkehelseinstituttet kan 24 mus med fri tilgang til vann, mat og reirplasser formere seg til 2000 på åtte måneder. - Det er først når mus har etablert seg inne i huset at folk flest går i gang med å bekjempe dem.

Så, når på døgnet er mus aktive?

Atferd. Husmus er mest aktive i skumringen og om natta. Følgelig, hvor lever spissmus i norge? Spissmusa finst over heile Noreg, medan lappspissmusa berre held til i Troms og Finnmark og taigaspissmusa berre lever i og omkring Østerdalen.

Og et annet spørsmål, hvilke typer mus?

I Norge finnes kun artene storskogmus, småskogmus, husmus, dvergmus og brunrotte. Tidligere regnet man også med svartrotte, men denne arten ble trolig utryddet i Norge for omkring 100 år siden eller så. Følgelig, når går mus i hi? Det er i oktober og november, når utetemperaturen synker, at musene trekker inn i boliger. Småskogmus og storskogmus er de vanligste artene å få på besøk. Når musene først har kommet seg inn i skjul, hytter eller bolighus kan de lage reder i isolasjonen eller andre beskyttede steder.

Hvor lever skogmus?

De yngler ikke innendørs, men de kan allikevel gjøre stor skade ved å gnage på ting samt grise til med ekskrementer og urin. Småskogmus (Apodemus sylvaticus), tidligere kalt liten skogmus, lever i de lavereliggende skogområdene i Sør-Norge og langs kysten oppover vestlandet. Den finnes ikke i høyfjellet. Hvor mange mm er halen til en stor skogmus? Stor skogmus finnes i Norge nord til Trøndelag. Den har en kroppslengde mellom 100 og 120 mm. og en hale på mellom 100 og 130 mm. Hos stor skogmus er halen lengre enn kroppen og den har en karakteristisk lys flekk på halsen.

Er mus nattdyr?

Ser du mus eller rotter på dagtid, er det tegn på et stort angrep. – De er nattdyr, og holder seg helst skjult.

By Aldarcie Schoenwetter

Hvordan fjerne muselort? :: Når kommer Samsung S22 i butikk?
Nyttige lenker