Hjem > H > Hvor Mange Mennesker Bor Det På Konnerud?

Hvor mange mennesker bor det på Konnerud?

Konnerud er et tettsted i Drammen kommune i Viken. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 4,7 km², og har 10 400 innbyggere (2021).

Les mer

Hva finnes i Drammen?

Ting å gjøre rangert ved hjelp av Tripadvisor-data, inkludert anmeldelser, vurderinger, bilder og popularitet.

  1. Spiralen. 265.
  2. Kjøsterudjuvet. 163.
  3. Ypsilon Bridge. Broer.
  4. Gulskogen Gård. Temamuseer.
  5. Drammen Havn. Pirer og strandpromenader.
  6. Drammensbadet. 106.
  7. Papirbredden Drammen Kunnskapspark.
  8. Konnerud Gruber.
Når ble Åssiden en del av Drammen? Åssiden tilhørte tidligere Lier kommune men ble i 1951 en del av Drammen. Skoger var tidligere egen kommune, men etter kommunesammenslåing i 1964 ble Skoger en del av Drammen. Åssiden og Fjell ble bygget ut på 60-tallet mens Konnerud gjennomgikk massiv utbygging på 80-tallet.

Følgelig, når brant drammen?

Drammens Teater ble totalt ødelagt av en påsatt brann i 1993. Allerede dagen etter brannen bestemte styret i Foreningen Drammens Teater at teaterbygningen skulle gjenoppbygges i samme stil, basert på ytterveggene som sto igjen. Angående dette, har drammen vært hovedstad? Om kvelden 18. mars kom det regjerende organ i Norge på den tid, Slottsloven på Akershus, til Drammen og tok sete her. Drammen var faktisk i 1716 regjeringshovedstad for noen uker.

Følgelig, hvor i norge ligger Østlandet?

Østlandet er landsdelen som utgjør den sørøstre delen av det sørlige Norge, sør for Dovre/Rondane/Rørosvidda og øst for Langfjella. Landsdelen regnes praktisk og administrativt å omfatte de fire fylkene Viken, Oslo, Innlandet og Vestfold og Telemark. Også, hva regnes som sør norge? Sør-Norge er den sørlige delen av Norge, og omfatter landsdelene Trøndelag, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Området omfatter 65,1 prosent av hovedlandets areal og har 91,1 prosent av folkemengden (2021). Landskapet i Sør-Norge består av 61 prosent fjell, 34 prosent kupert land og fem prosent lavland.

Er Kongsberg Østlandet?

Kongsberg (opprinnelig Konningsberg) er en bykommune og historisk bergstad i landskapet Buskerud i nåværende Viken fylke. Den ligger øverst i Lågendalen og nederst i Numedal. Hvor dyp er Svelvikstrømmen? Svelvikstrømmen er et smalt og stridt sund på 200 meter mellom indre og ytre del av Drammensfjorden, som nesten er stengt av Svelvik-morenen på tvers av fjorden. Den er en av Norges sterkeste tidevannsstrømmer og utgående strøm kan komme i 5 knop. Seilingsdybden er omlag 10 meter og bredden er 50 meter.

Hvor dyp er Drammenselva?

På det dypeste er Drammensfjorden 123 meter dyp.

By New Shimkus

Er Stavanger på Vestlandet? :: Hvilken region er Drammen?
Nyttige lenker