Hjem > H > Hvilken Region Er Drammen?

Hvilken region er Drammen?

Drammen er en kommune i Viken fylke. Det er en bykommune som ligger innerst i Drammensfjorden. Kommunen omfatter de sju nederste kilometerne av Drammenselva og en tilsvarende strekning av Drammensfjordens sørbredd utenfor elvemunningen.

Les mer

Er Svelvik en by?

Tettstedet Svelvik fikk tilbake sin bystatus i 1998. Hva er Svelvik kjent for? Svelvik er kjent for frukt- og bærproduksjon, og kulturlandskap med eple- og morelltrær setter sitt preg på landskapet. Det er flere lokale utsalg og produsenter av f. eks epler, plommer, moreller og jordbær.

Folk spør også hva er spesielt med drammen?

Drammen er en industriby, der Drammenselva og havna innerst i Drammensfjorden har spilt en viktig rolle. Byen er også et viktig handelssenter for regionen. De to delene av det sentrale Drammen, Bragernes og Strømsø, forbindes med Bybrua. Aksen som strekker seg fra Bragernes kirke til Strømsø torg er tydelig i bybildet. Tilsvarende, hvor startet bybrannen i drammen? Den nye brannen startet ved dagens lekepark i parken, i Waagaards eiendom i Øvre Storgate. Den gangen var Bragernes preget av tett bebyggelse langs elven, med en vei bak husrekken og nye hus bak denne.

Så, er drammen Østlandet?

Byer på Østlandet

Drammen med omland er det nest største tettstedet på Østlandet.
Hvor sterk er Svelvikstrømmen? Transport til og fra Drammen havn er også et viktig bidrag til dette, hvor all trafikk må gå gjennom den trange og strømsterke Svelvikstrømmen, hvor strøm styrker over 1,3 m/s forekommer i omtrent en fjerdedel av tiden.

Hvor ligger Nedre Eiker?

Nedre Eiker ligger vest for Drammen, på begge sider av Drammenselva. Kommunen strakk seg nordover i Finnemarka til Glitrevann (se Glitre) og sørover til åsene øst for Eikeren på grensen til det tidligere Vestfold fylke. Hvilket fylke ligger Svelvik i? Svelvik (t.o.m. 2019) kommune

Kommunen ligger i Vestfold fylke og er en del av næringsregionen Drammensregionen (f.o.m. 2018).

Så, hva skjedde i svelvik?

Politiets teori er at familiefaren skjøt og drepte kona og de to barna deres, før han satte fyr på huset og tok livet av seg selv. Et skytevåpen funnet i det nedbrente trehuset satte politiet på sporet av at brannen i Svelvik, natt til 6.

By Kenric

Hvor mange mennesker bor det på Konnerud? :: Er Trondheim i Midt-Norge?
Nyttige lenker