Hjem > H > Hvor Er Linjeskift Knappen?

Hvor er linjeskift knappen?

Enter. Dette er kanskje den mest brukte tastene på tastaturet. Den ligger gjerne til høyre på tastaturet, og brukes til å bekreftet ulike valg. Denne tasten har egentlig samme funksjon som linjeskift på gamle skrivemaskiner, men en slik linjeskift settes gjerne automatisk.

Les mer

Hva heter de forskjellige tegnene på tastaturet?

Liste over taster på tasturet

  • Valgtaster. Control. Alt. Shift. Alt Gr.
  • Låsetaster. Caps lock. Num Lock. Scroll Lock.
  • Navigasjonstaster. Piler. Home/End. Page up/Page down.
  • Redigeringstaster. Enter. Insert. Delete. Tabulator. Rettetast.
  • Escape.
  • Numerisk tastatur / Talltaster. 0-9, +, -, * og /
  • Windowstaster.
Hvordan får man alfakrøll på PC? På de fleste norske PC-tastaturer kan man finne tegnet på 2-tallet ved å trykke Alt GR, eller ALT og CTRL samtidig, mens det på Apple Macintosh-maskiner ligger ved siden av enterknappen. Enkelte ignorerer Språkrådets anbefaling om å bruke navnet krøllalfa og kaller tegnet alfakrøll, æt og annet.

I forhold til dette, hvordan bytte bokstaver på tastaturet?

Trykk Skift og en bokstav for å få stor bokstav. Trykk Skift og en annen tast for å skrive symbolet som blir vist øverst på tasten. Trykk Caps Lock én gang for å skrive alt med store bokstaver. Trykk Caps Lock en gang til for å slå av denne funksjonen. Hva er skift tasten på Mac? Mac-menyer og -tastaturer bruker ofte symboler for enkelte taster, inkludert spesialtaster: Kommando (eller Cmd) ⌘ Skift ⇧

Man kan også spørre hvordan skrive tommer på tastatur?

Visste du at tegnet som sitter over 2-tallet på tastaturet ditt egentlig er et tomme-tegn? Hvis du for eksempel skal angi størrelsen på en TV-skjerm, kan du bruke tegnet. Din nye TV er for eksempel 50". Mange bruker også tegnet når de skal sitere noen, eller når de skal etterligne lyder eller utrop. Dessuten, hva er spesial tegn? Spesialtegn er tegn som ikke finnes på tastaturoppsettet. De kan brukes ved enten å trykke på en kombinasjon av taster på tastaturet eller bruke tegnkartet i Windows.

Hvordan få æ ø å på engelsk tastatur?

TastekombinasjonHTML-kode
æAlt+0230æ
ÆAlt+0198Æ
øAlt+0248ø
ØAlt+0216Ø
Hva betyr CTRL v? Sitter du med et Word-dokument, kan man altså markere en del av teksten, trykke [Ctrl] + C for å kopiere teksten, og flytte markøren til et annet sted og trykke [Ctrl] + V for å lime inn samme teksten der.

Så, hvorfor kan jeg ikke skrive alfakrøll?

For å skrive @ kan du også benytte Ctrl+Alt+2.

By Hammond Ogle

Hvordan høyreklikke på Chromebook? :: Hvilken klasse går man i når man er freshman?
Nyttige lenker