Hjem > H > Hvor Er Rakkestad?

Hvor er Rakkestad?

Rakkestad er en kommune i landskapet Østfold i Viken fylke på Østlandet i Norge. Den grenser i vest mot Sarpsborg og Skiptvet, i nord mot Indre Østfold, i øst mot Marker og Aremark, og i sør mot Halden. Høyeste punkt i kommunen er Linnekleppen, 325 moh.

Les mer

Hvilke fylker er i Viken?

Viken er et norsk fylke, opprettet 1. januar 2020 gjennom en sammenslåing av de tidligere fylkene Akershus, Buskerud og Østfold. Viken grenser i øst til Sverige, i øst og nord til Innlandet, i vest til Vestfold og Telemark og Vestland og i sør til Skagerrak. Så, hvilke fylker er innlandet? Innlandet er et uttrykk som er blitt brukt om Hedmark og Oppland over tid. Dessuten er Innlandet det eneste fylket i Norge uten kystlinje.

Hvilke fylker har vi i Norge?

Norges elleve fylker fra 2020 er Troms og Finnmark, Nordland, Trøndelag, Møre og Romsdal, Vestland, Rogaland, Agder, Vestfold og Telemark, Viken, Oslo og Innlandet. Det betyr at sju av dagens fylkesnavn forsvinner: Buskerud, Akershus, Østfold, Oppland, Hedmark, Hordaland og Sogn og Fjordane. Hvem bygde Fredrikstad? Kong Frederik II av Danmark og Norge grunnlegger den nye byen som blir hetende Sarpsborg til 1569. Da først tar den navnet Fredriksstad.

Hvor mange mennesker bor det i Tønsberg?

Tønsberg er en by, kommune og hovedsete for statsforvalterembetet i Vestfold og Telemark fylke. Med et innbyggertall på 53 818 (per 1. januar 2021) er den Norges tiende største byområde, mens kommunen, med et innbyggertall på 56 293 (per 1. januar 2020), er Norges syttende største. I forhold til dette, hvem er ordfører i fredrikstad 2021?

PeriodeNavnParti
1999–2007Ole HaabethArbeiderpartiet
2007–2011Eva Kristin AndersenFremskrittspartiet
2011–2021Jon-Ivar NygårdArbeiderpartiet
2021–Siri MartinsenArbeiderpartiet

Følgelig, hva heter ordføreren i sarpsborg?

Sindre Martinsen-Evje (født 15. november 1981) er ordfører (Ap) i Sarpsborg. Hvordan velges ordfører? Etter kommunestyre- og fylkestingsvalg møtes de folkevalgte til et konstituerende møte. Der velges først formannskap (i fylkeskommunene: fylkesutvalg), deretter velges ordføreren og varaordføreren blant medlemmene av formannskap/fylkesutvalg.

Hva heter gågata i Sarpsborg?

Sarpsborg sentrum gir deg godfølelsen. Start på torget som er utgangspunkt for gågaten vår - St. Marie gate. På vei oppover gågaten passerer du butikker av alle slag, og ikke glem sidegatene.

By Bomke Kuilan

Hvor stort er Rykkinn? :: Når var Sarpsborg hovedstad i Norge?
Nyttige lenker