Hjem > H > Hvor Mye Koster Fortollingsgebyr?

Hvor mye koster fortollingsgebyr?

Det vil være ordinær tollbehandling og fortollingsgebyr på 299 kroner på alle varer med en verdi over 3000 kroner og på import av næringsmidler, særavgiftspliktige varer eller restriksjonsbelagte varer – uansett verdi.

Les mer

Så, hvordan unngå å betale toll?

Avvikling av 350-kronersgrensen Stortinget har besluttet å avvikle 350 kroners grensen for toll- og merverdiavgiftsfritak. Dette skjer i to etapper: 1. januar 2020 og . Kan en 18 åring ta med alkohol fra Sverige? Her må man nemlig være 20 år for i det hele tatt få handle på polet. Men man må være 18 år for å ta med vin og øl fra Sverige til Norge. – Vi i tollvesenet forholder oss ikke til annet enn at vedkommende har kjøpt alkoholen i beskattet stand, sier Asle Farberg, avdelingssjef for grensekontrollen i Tollregion Øst-Norge.

Hvor mye alkohol til Norge?

2022alkohol

Brennevin / Sprit / LikørOver 22 % til og med 60% : 1 liter
VinOver 2,5 % til og med 22 % : 1,5 liter
Hvor mye alkohol kan man kjøpe når man er 18? 20 års aldergrense på de sterkeste drikkevarene. I praksis er det alkoholprosenten – altså hvor mange prosent ren alkohol det er i drikkevaren – som avgjør hvor gammel du må være for å kjøpe: Drikkevarer med opp til 22 prosent alkohol skal ikke selges, serveres eller utleveres til personer under 18 år.

Hva er Tolldokumentasjon?

Tolldokumentasjon med informasjon om innholdet må følge med sendingen og i tillegg registreres digitalt. Tollmyndighetene krever at tolldokumentasjonen viser innhold og verdi, samt følger sendingen. Bruk vår selvbetjeningsløsning og fyll ut elektronisk adressekort med tollinformasjon og betal frakt. Hva er det Norge importerer? En stor del av importen består av varer som vi ikke kan produsere i Norge, som eksotiske frukter, sukker og kaffe. – Men, vi importerer også store mengder ost, grønnsaker og kjøtt fra blant andre EU. Importen av jordbruksvarer er nær tredoblet siden år 2000, sier Klepp.

Dessuten, hva kan man ta med fra utlandet?

Dersom du har vore utanfor Noreg i meir enn 24 timar, kan du ta med deg varer for inntil 6 000 norske kroner utan å betale toll og avgifter. Er utanlandsopphaldet kortare, kan du éin gong i løpet av 24 timar ta med deg varer for 3 000 norske kroner toll- og avgiftsfritt. Hvor mye vin tollfritt?

VaretypeMengde
Vin og lignende med alkoholstyrke over 2,5 til og med 22 volumprosent1,5 liter
Øl over 2,5 volumprosent (også sterkøl), eller annen drikk (for eksempel rusbrus) til og med 4,7 volumprosent2 liter

Folk spør også hvor mye vin per person?

Beregn nok og riktig drikke

– Man beregner ca 7 glass per flaske vin. Det er vanlig å beregne 1 glass vin til forrett, 2 glass vin til hovedrett og gjerne et glass dessertvin eller champagne som avslutning, totalt 4 glass per person.

By Fawne Kahrer

Hva bruker man kompass med speil til? :: Hvilke varer er tollfrie?
Nyttige lenker