Hjem > H > Hvor Finnes Fettvev?

Hvor finnes fettvev?

- Fettvev finnes særlig i underhuden og rundt de indre organer i bukhulen. - Fettvev inndeles i gult og brunt fettvev. Gult fettvev er den vanligste formen og utgjør tilnærmet alt fettvev hos voksne. Fettet i disse cellene er et viktig energilager for kroppen og har også en beskyttende funksjon.

Les mer

Derav, hvorfor samarbeider organsystemene i kroppen?

De fleste organer kan også bare løse en liten del av en større, overordnet oppgave. Derfor må de samarbeide tett med andre organer for å løse hele oppgaven. Man snakker derfor om organsystemer – det kan for eksempel være fordøyelsessystemet, som blant annet består av de selvstendige organene magen og tarmene. Så, hvor mange organsystemer har vi i kroppen? Våre 11 definerte organsystem er: Blodomløpet (kretsløpet), som består av hjertet, blodårer og blod. Lymfesystemet, som består av milt, brissel, tonsiller, lymfeknuter og lymfeårer. Respirasjonssystemet, som består av nese, svelg, strupe, luftrør, luftrørgrener og lunger.

Ta dette i betraktning, hvor ligger de indre organene?

Man skiller mellom ytre organer og indre organer. Eksempelvis er hud, lemmer, ører, nese m.m. ytre organer, mens hjerte, blodårer, lever,nyrer osv. er indre organer, altså organer som er dekket av kroppens ytre lag (huden). Hvor finner vi støttevev? Fibret bindevev finner vi rundt de indre organer, i muskler, i fordøyelseskanalen, i underhuden og i leddbånd og sener. Cellene i fibret bindevev kalles fibroblaster. Grunnsubstansen til fibret bindevev består for det meste av vann og proteinfibrer. De viktigste proteinfibrene kalles kollagen og elastin.

I forhold til dette, hvilke celletyper har flere cellekjerner?

Kun eukaryote celler, som omfatter dyreceller, menneskeceller og planteceller, har cellekjerne. Hos prokaryote celler, som omfatter ekte bakterier (eubakterier) og arkebakterier (arker), flyter DNA-et fritt i cytosolvæsken. De fleste celler har èn kjerne men noen har flere, slik som skjelettmuskelcellene. Du kan også spørre hva er det mest av i kroppen? 1. Oksygen: 45,5 kilo Det aller meste av oksygenet i kroppen er bundet til hydrogen og utgjør vann. 2. Karbon: 12,6 kilo Det er nok til atskillige poser med grillkull.

Man kan også spørre hva er hornlaget?

Det aller ytterste laget (hornlaget) består av døde celler og gjør huden ekstra motstandskraftig og beskytter mot både kjemisk og mekanisk slitasje. Det er ikke blodårer eller nerver i overhuden. Hva er Lærhud? Lærhuden dermis er viktig for temperaturreguleringen, den inneholder grunnlaget for hudens sanser, er basis for vekst av negler og hår og den sørger for hudens elastisitet (elastiske fibre) og styrke (kollagenfibre).

Angående dette, hvordan er hudbarrieren bygget opp?

Hudbarrieren er bygd opp av lipider (fett) for å danne en beskyttende hinne i huden. Denne barrieren bidrar til å balansert fuktighet i huden og gjør at den ikke fordamper. Det bidrar også til å beskytte huden mot skadelige frie radikaler, bakterier og forurensing.

By Taffy

Hva er Kjertelceller? :: Hvilke type vev består kroppen av?
Nyttige lenker