Hjem > H > Hvilke Målinger Vil Du Utføre Før Man Setter Spenning På Anlegget?

Hvilke målinger vil du utføre før man setter spenning på anlegget?

Før man tar å måler anlegget eller setter på spenning, skal det kontrolleres visuelt, om anlegget er i bra stand, at det ikke er noen synlige feil eller noe man har glemt. Ved visuell kontroll sjekker man om alt er koblet riktig, at det er satt opp deksler og at det ikke er ledere man ikke har koblet.

Les mer

Så, hvordan megge jordfeil?

Isolasjonsmåling (megging)

  1. Slå av spenningen på anlegget.
  2. Koble fra utstyr som inneholder elektroniske kretser. Slikt utstyr kan nemlig bli ødelagt av målingen.
  3. Koble den svarte målepinnen (merket Earth) på PE jord-skinnen i fordelingsskapet, og la den stå der.
  4. Koble den røde målepinnen (merket Line) til én og én fase.
Hvordan teste kontinuitet? Sett først den svarte testledningen inn i COM-kontakten. Sett deretter den røde ledningen inn i VΩ-kontakten. Når du er ferdig, fjerner du ledningene i motsatt rekkefølge: først rød, deretter svart. Med kretsen spenningsløs, kobler du testledningene over komponenten som testes.

Hva er kravet til kontinuitet?

Når du tar en kontinuitetsmåling skal den avleste verdien tilnærmet tilsvare den verdien du har beregnet. Da har du en 100% god jordforbindelse. Derav, hvordan måle isolasjon? Isolasjonsmåling av varmekabel / varmekabelmatter / varmefolie: Sjekk først varmekabelens resistans ved bruk av multimeter innstilt på ohm. Foreta deretter isolasjons-testing (megging) av varmekabelen, for å sjekke om isolasjonen er «tett» og ikke er en risiko for lekkasjestrøm som kan gi jordfeil i anlegget.

Hvordan skrive risikovurdering Elektro?

Tre enkle spørsmål er kjernen i risikovurderingen:

  1. Hva kan gå galt?
  2. Hva kan vi gjøre for å hindre dette?
  3. Hva kan vi gjøre for å redusere konsekvensene dersom det skjer?
Hva er risikovurdering Elektro? Risikovurdering. I henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg (fel) § 16 - planlegging og vurdering av risiko - skal elektriske anlegg planlegges og utføres slik at mennesker, husdyr og eiendom er beskyttet mot fare og skader ved normal bruk og slik at anlegget blir egnet til den forutsatte bruk.

Ta dette i betraktning, kan jeg som elektriker gjøre i egen bolig?

Hvis du er utdannet elektriker og har tre års relevant praksis fra bygging og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg i bygninger (etter bestått fagprøve), kan du selv gjøre arbeid på det elektriske anlegget i egen bolig og på egen hytte. Ta dette i betraktning, hva er de 5 sikre? Vi har hovedsakelig fem sikre punkter som vi følger uansett hvor i landet installasjonen finner sted:

  1. Risikovurdering (rapport og veiledning)
  2. Risikovurdering (sjekkliste)
  3. Kursfortegnelse (skjema)
  4. Sluttkontroll (rapport)
  5. Samsvarserklæring (skjema)

Derav, hva er kravet til isolasjonsmotstand?

Det gamle kravet til isolasjonsmotstand var på 1000 ohm pr volt altså 0,23 megaohm. Senere endret kravet seg til 0,5 og nå er kravet 1 megaohm. Installasjoner som har lavere isolasjonsmotstand enn kravet vil få pålegg om å utbedre feilen.

By Stockton

Hvilken nettleser bør man velge? :: Hva menes med Kontinuitetsmåling?
Nyttige lenker