Hjem > H > Hva Menes Med Kontinuitetsmåling?

Hva menes med Kontinuitetsmåling?

Kontinuitetsmåling er en måling som brukes innen elektroteknikk for å kontrollere om en elektrisk leder og forbindelse er god. Spesielt er det jordleder som skal måles i hele sin lengde med alle termineringer i en elektrisk installasjon, og det benyttes et eget instrument til målingen.

Les mer

Dessuten, hvordan sjekke om det er jording?

Å måle om huset er tilstrekkelig koblet mot moder jord er vanskelig for en amatør. En indikasjon kan du få ved å kortslutte en faseleder til jordingsklypa i en stikkontakt, gitt at du har jordfeilbryter på kursen. Da helst med en motstand for å begrense strømmen. Dessuten, hvordan måle kontinuitetsmåling? Når vi foretar en kontinuitetsmåling, måler vi motstanden i alle jordingspunkter. Dette bør du gjøre med et måleinstrument som har en målestrøm på minimum 200 mA (0,2 A), slik at du kan oppdage eventuelle dårlige tilkoblinger.

Hvorfor tester vi kontinuiteten?

Kontinuitet betyr at det finnes en komplett bane for elektrisk strøm. Eksempel: En lukket bryter som fungerer, har kontinuitet. En kontinuitetstest er en rask kontroll for å se om en krets er åpen eller er lukket. Kun en lukket, komplett krets (en som er slått PÅ) har kontinuitet. Følgelig, hva er hensikten med sluttkontroll? Den siste kontrollen for å verifisere at all foreskrevet kontroll er gjennomført. Gjennomføres av leverandøren. Det er hans oppgave å sjekke at leveransen tilfredsstiller alle spesifiserte krav, også kravene til dokumentasjon.

Dessuten, hvorfor er sluttkontroll viktig?

Etter vi har utført et oppdrag pleier vi å utføre en verifikasjon av anlegget, ofte kalt en sluttkontroll. Det gjør vi for å kontrollere oss selv og vårt eget arbeid slik at vi er sikre på at vi leverer et anlegg som er el-sikkert, brannsikkert og fungerer slik det skal. Hvordan måle jording med multimeter? Re:måle fase jord spenning

I en stikkkontakt har det lite og si hva fase som er hva. Da stikker du ene målepinnen inn i ene fasen og andre til en av jordpinnene. Da vil du få rundt 133v i TT/IT anlegg og i TN vil du få 230v på ene og 0 på andre. Med dette så har du skjekket at du stikken er jordet.

Hvordan ser man om en kontakt er jordet?

Alle elektriske anlegg som monteres i dag er jordet. Når man jorder et elektrisk anlegg sørger man for at anlegget er koblet til jord via en egen jordleder. Denne har som regel gul og grønn og farge. Prinsippet bak jording er at strøm alltid vil finne raskeste vei til jorden. Hvordan måle jordfeil med multimeter? Dersom du skal feilsøke på en kortslutning eller en jordfeil kan du bruke multimeterets pipe-funksjon (symbolet under/ved Ω-tegnet) etter at du har koblet fra strømmen på anlegget. Test gjerne pipe-funksjonen ved å ta målepinnene sammen.

Hvordan måle Utjevningsforbindelse?

Punkter i jordingssystemet måles ved en firepunkts målemetode. Det påtrykkes en høy strøm, og spenningsfallet måles. Dette gir grunnlag for å beregne resistans med høy oppløsning og stor nøyaktighet. Høy målestrøm i kretsen og separat måling av spenningsfall gir et nøyaktig resultat for motstand i sløyfen.

By Server

Hvilke målinger vil du utføre før man setter spenning på anlegget? :: Hvor gjemmer mus seg?
Nyttige lenker