Hjem > H > Hvilke Butikker Finnes På Svalbard?

Hvilke butikker finnes på Svalbard?

Oversikt over anbefalte butikker i Longyearbyen

  • Coop Svalbard.
  • MIX Isbjørnbutikken.
  • Apotek Spitsbergen.
  • Svalbard Auto.
  • JM Hansen Installasjon AS.

Les mer

Ta dette i betraktning, er klær billigere på svalbard?

Det går egentlig ganske greit, bortsett fra det å kjøpe mindre klær. For på Svalbard er det både toll- og avgiftsfritt. Følgelig, er det dyrt på svalbard? For de fleste hovedgruppene av varer og tjenester er prisnivået lavere for Svalbard-husholdningene. Alkohol, tobakk, husleier og transportmidler har et spesielt lavt prisnivå, mens matvarer, alkoholfrie drikkevarer, samt møbler og husholdningsartikler er dyrere på Svalbard.

Du kan også spørre er alkohol billig på svalbard?

Billig sprit og snus

En boks snus koster 26 kroner, og på Nordpolet (Svalbards vinmonopol som holder til inne på Svalbardbutikken) er det mulig å få en halvliter øl til under en tikrone. – Alkohol og andre usunne matvarer er vesentlig billigere enn i resten av Norge.
Hva kan man handle på Svalbard? Svalbardbutikken. Svalbardbutikken - verdens nordligste varehus, ligger i sentrum av Longyearbyen. Her finner du et bredt utvalg av dagligvarer, ferskvarer, tax-free kosmetikk & elektronikk, gaver, suvenirer, kioskvarer samt Svalbards eneste vinmonopol, Nordpolet…

Og et annet spørsmål, er det taxfree på svalbard?

(LONGYEARBYEN): Longyearbyen på Svalbard er eneste norske by som kan tilby taxfrihandel selv til nordmenn. Her kan du nyte godt av alkoholvarer og sigaretter til taxfripriser. Dette betyr imidlertid også at du som har vært på Svalbard og skal tilbake til fastlands-Norge, må belage deg på en tur innom tollen. Angående dette, hvor mye alkohol kan jeg ta med fra svalbard? inntil 0,5 flasker sterkvin (alternativt en flaske annenhver måned) inntil 24 bokser eller halvflasker øl som ikke inneholder mer enn 4,75 volumprosent alkohol. Av årlig kvote kan likevel inntil 24 bokser eller halvflasker inneholde inntil 7 volumprosent alkohol.

Kan man drikke vann på Svalbard?

Det lokale drikkevannet er helt topp, du kan drikke rett fra springen! Men vær forsiktig med å drikke fra bekker eller elver i naturen da dette vannet kan inneholde den svært sjeldne, men farlige bendelmarkparasitten Echinococcus multilocularis. Hvor mye skatt på Svalbard? Svalbardskatt er en spesiell ordning med lavere inntektsskatt for personer bosatt på Svalbard, etter lov av 29. november 1996. Stortinget fastsetter skattesatsene for hver budsjettermin. For lønnstakere var skatten i 2020 åtte prosent for lav sats (opp til 12 G) og 22 prosent for lønn utover dette.

Derav, hva skjer om du dør på svalbard?

Dette betyr at eventuell smitte som den avdøde har på seg, kan spre seg. I dag flyes døde fra Longyearbyen til sitt eller slektas opprinnelig hjemland for å begraves der. Det må legges til at det er lov med urnenedsettelse av kremerte på Longyearbyen.

By Weywadt Lifland

Hva koster en øl på Svalbard? :: Hvilken brøk har samme verdi som 1 5?
Nyttige lenker