Hjem > H > Hvor Kommer Ordet Telefon Fra?

Hvor kommer ordet telefon fra?

Telefon (av gresk tele, «fjern» og phono, «lyd») er en telekommunikasjonsinnretning som overfører lyd ved hjelp av elektriske signaler.

Les mer

Er iPhone en smarttelefon?

I 2007 lanserte Apple smarttelefonserien iPhone, basert på dere egenutviklede operativsystem iOS. I 2008 ble den første smarttelefonen basert på operativsystemet Android lansert av Google. Angående dette, hva bruker vi mobilen til? Foruten å ringe, er det å sjekke åpningstid i butikken blant oppgavene vi oftest bruker den til. Hver tredje benytter mobilen til dette. Andre populære forbrukerrelaterte bruksområder er å finne nærmeste butikk, sjekke lagerstatus og ordrestatus på varer, samt å lese andres produktvurderinger.

Når ble telefonen funnet opp?

Første telefonapparat

I 1849 hadde Meucci bearbeidet teknikken og sendte sin egen stemme gjennom en kobbertråd fra et rom til et annet i sitt hjem på Cuba. Meucci flyttet til New York, og i årene frem til 1862 utviklet han minst 30 forskjellige prototyper av sin såkalte teletrofono.
Man kan også spørre hvilken telefon er best for barn? De beste mobiltelefonene til skolestart for barn under 15 år

  • Samsung Galaxy A12. Passer spesielt for: Barn som vil ha en god og rimelig Samsung som sin første mobiltelefon.
  • Samsung Galaxy A52/A52 5G. Passer spesielt for: Barn som liker å ta bilder og skal ha sin første mobil.
  • Xiaomi Mi 11 Lite 5G.
  • Sony Xperia 10 III.

Hva gjør jeg med gamle mobiltelefoner?

Alle elektronikkforhandlere og kommunale avfallsmottak er forpliktet til å ta imot skadet eller ødelagte elektroniske produkter som de selger selv, uansett om de selger det samme merket eller ikke. Du kan også returnere gammel elektronikk hos miljøstasjoner. Hva er opphavet til materialene som er brukt for å lage mobiltelefonen? Lyd og vibrasjon fra mobilen er produsert ved hjelp av neodym, praseodym og dysprosium. Til sist er omslagsrammen laget av aluminium. Metaller kommer fra mineraler, som kommer fra stein. Stein kommer igjen fra gruver, eller rettere sagt, mange gruver.

Tilsvarende, hvor mye forurenser en mobil?

7,5 kilo C02

I følge tall fra O2, tilsvarer utslippene gjennomsnittlig 7,5 kilo CO2 per mobiltelefon. O2 har regnet ut at hvis alle mobilbrukere brukte mobiltelefonen sin ett år til i stedet for å kjøpe en ny, ville det spare miljøet for den samme mengden CO2 som 187 000 biler slipper ut i året.
Er mobiltelefoner bærekraftig? Klima- og miljøavtrykket til utvinning av ressurser og produksjon av mobiler er ikke bærekraftig. Avfallet fra elektronikk blir i dag ikke godt nok gjenvunnet og resirkulert. Bare noen få av de over 30 grunnstoffer i telefonen din blir gjenvunnet og brukt om igjen.

Hvor ofte bør man bytte mobil?

Kvinner bytter også litt oftere enn menn, skal vi tro undersøkelsen, med 30 måneder mot 32, og de yngre bytter noe oftere enn de eldre. For dem under 30 er nemlig byttefrekvensen cirka to år, mens de over 50 venter rundt tre år.

By Judie

Hvilken mobil er best? :: Hvordan se hva andre hører på Spotify?
Nyttige lenker