Hjem > H > Hvor Mange Koner Hadde Odin?

Hvor mange koner hadde Odin?

Hustruen hans er Frigg, den mektigste gudinnen i Åsgard, og med henne fikk han Balder, Hod og Hermod. Med Jord (Fjorgyn) fikk han Tor og Meili. Med Rind fikk han Våle og Skjold, og med Grid fikk han Vidar.

Les mer

Hvem er faren til Loke?

Loke er sønn av jotnene Fårbaute og Lauvøy. Han er gift med Sigyn, og sammen har de sønnene Narve og Vale, også kalt Nare. Med jotunkvinnen Angerboda har han de tre svært spesielle barna Fenrisulven, Midgardsormen og Hel. Hvor gammel var Odin da han døde? Odin Olsen Andersgård ble bare 13 år gammel. I dag er det ett år siden han døde.

Folk spør også hvordan skapte odin mennesket?

I Ginnungagap slikket Audhumbla frem Bure, far til Bor, som ble stamfar til æsene. Bors sønner, Odin, Vilje og Ve, drepte Yme og skapte verden av Ymes kropp. De skapte også menneskene av to trestammer de fant på stranden og gav liv. Var Odin enøyd? Odin er den eldste, mektigste og fremste av æsene i norrøn mytologi. Han er enøyd og den viseste blant æsene etter at han ofret et øye for å få drikke av jotnen Mimes kunnskapsbrønn, som ligger ved roten av Yggdrasil. Odin bor i Valhall, og fra høysetet sitt kan han se alt som skjer i verden.

Hvem stjal Tor sin hammer?

I eddadiktet Trymskvadet fortelles det at jotnen Trym har stjålet Mjølner. Det er en katastrofe for æsene, for uten Mjølner kan ikke Tor forsvare Midtgård og Åsgård mot jotnene. Tryms krav for å gi hammeren tilbake til æsene er at Frøya gifter seg med ham. Hvilket kjønn er Loke? Loke er ein fleirsidig figur frå norrøn gudetru. Han var av jotunætt, men òg fosterbroren til Tor. Han gjorde fleire vonde peik mot æsene, men var òg med på fleire morosame eventyr med dei. Loke kan ta dyreform og skifta kjønn, og gjer dette ofte i dei mange historiene han er med i.

Hva er en Jette norrøn?

En jotun eller jotne (flertall jotner), også kalt turse, rimturse, jutul, jøtul og gyger (kvinnelig jotne), er en kjempemessig skapning i norrøn mytologi som holder til i Jotunheim, der borgen eller stedet Utgard ligger. Jotnene er i noen sammenhenger æsenes fiender, i andre sammenhenger æsenes seksualpartnere. Hvem var Frøya gift med? Frøya er gift med Od. Han dro ut på en lang reise, og Frøya gråt tårer av rødt gull av savn og dro ut for å lete etter ham. På denne reisen brukte hun flere forskjellige navn, som Mardoll, Horn, Syr og Gjevn.

Hvor er Åsgard?

Åsgard ligger på Haltenbanken i Norskehavet, om lag 200 kilometer fra kysten av Trøndelag og 50 kilometer sør for Heidrun-feltet.

By Aleedis Crickard

Hvem kan sjekke Folkeregisteret? :: Hvordan lages Fantorangen?
Nyttige lenker