Hjem > H > Hvor Kom Sumererne Fra?

Hvor kom sumererne fra?

Sumer (fra akkadisk Šumeru; sumerisk ki-en-ĝir 15, tilnærmet «landet til de innfødte herrer» eller «innfødt land») var en sivilisasjon og historisk region i sørlige Mesopotamia (dagens Irak) i oldtiden, det vil si kobberalderen og tidlig bronsealder.

Les mer

Hva ble kileskrift brukt til?

Kileskriften ble med tiden et utbredt skriftsystem som ble benyttet til mange vidt forskjellige språk. Det ble brukt i Assyria og Babylonia. Den ble også brukt av hurritter og elamitter, samt av folk i Anatolia. En særegen form for kileskrift var den ugarittiske skriften, som ble brukt til å skrive ugarittisk. Og et annet spørsmål, når oppsto skriften? For øyeblikket er det Mesopotamia som holder pokalen for å ha kokt opp det første skriftspråket. Dåden skal ha skjedd rundt 3000 år f.Kr. Men rekorden er avhengig av hvordan man definerer skrift, sier kineserne, som mener de har funnet noe enda eldre.

Hva er de eldste byene i Mesopotamia?

Særlig viktig er etableringen av landsbyer, og mot slutten av perioden, av byer. Kjente kulturer fra denne perioden er Samarra- og Hassuna-kulturene, Halaf (cirka 5500–5000 fvt.), Ubaid (cirka 5000–4000 fvt.) og Uruk (tidlig Uruk, cirka 4000–3500 fvt.; sen Uruk, cirka 3500–3100 fvt.). Hva heter de to elvene som rant gjennom Mesopotamia? Mesopotamia

  • Eufrat.
  • Tigris.

Derav, hva betyr det å være sivilisert?

Sivilisasjon er i vanlig språkbruk en betegnelse for en samfunnsform og kultur som kjennetegnes ved et høyt teknologisk og etisk nivå og et høyt utviklet åndsliv, alt vurdert ut fra en verdiskala som er typisk for den europeisk-amerikanske kultur. Hvordan oppstod Mesopotamia? De første som utviklet en sivilisasjon i Mesopotamia var sumererne. Siden elveslettene i Mesopotamia ikke hadde noen naturlig beskyttelse, bygde de byer med bymurer for å kunne forsvare seg mot fiender. De sumeriske bystatene Ur og Uruk ble grunnlagt på denne tiden.

Ta dette i betraktning, når oppstod sumer?

Artikkelstart. Sumer er betegnelsen på et område i den sørlige delen av det gamle Mesopotamia i tidlig bronsealder (cirka 3000–cirka 2000 fvt.). I den tidligste tiden besto Sumer av selvstendige bystater, men det ble senere et samlet rike. Man kan også spørre hva betyr kileskrift? Kileskrift er et skriftsystem som ble brukt i omtrent 3000 år i kulturene i For-Orienten i tiden fra ca. 3200 til ca. 300 før vår tidsregning. Navnet på skriften skyldes sammenstillingen av tegn som har form av kiler eller vinkler.

Kva er eit skriftspråk?

Skriftspråk, språk som uttrykkes i skrift; skrevet språk. I vid forstand en skriftform som er felles for flere dialekter og et større geografisk område.

By Erine

Hvordan lese gammel håndskrift? :: Hvor mange i verden er døve?
Nyttige lenker