Hjem > H > Hva Slags Guder Trodde Vikingene På?

Hva slags guder trodde vikingene på?

Jernaldermennesker trodde sannsynligvis på guder og ånder naturen. I vikingtiden (800–1050 e.Kr.) begynte nordboerne å seile ut i verden på tokt. Da trodde man på de gamle nordiske gudene: Tor, Odin, Frøya og Tyr.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvilke guder er det i hinduismen?

Brahma, Vishnu og Shiva

I hinduismen finnes det mange forskjellige guder. De tre viktigste gudene er Brahma, som skapte verden, Vishnu, som opprettholder verden, og Shiva, som ødelegger den.
Hva er jetter norrøn? En jotun eller jotne (flertall jotner), også kalt turse, rimturse, jutul, jøtul og gyger (kvinnelig jotne), er en kjempemessig skapning i norrøn mytologi som holder til i Jotunheim, der borgen eller stedet Utgard ligger. Jotnene er i noen sammenhenger æsenes fiender, i andre sammenhenger æsenes seksualpartnere.

Man kan også spørre hvor er midtgard?

Midgard ligger utenfor Åsgard, mellom gudeheimen og jotneheimen. Midgard ligger i jordens midtre, Åsgard er plassert i sentrum av Midgard, og midt i Åsgard ligger en vidstrakt og herlige slette, Idavollen, hvor det i sentrum vokser det eviggrønne verdenstreet Yggdrasil. Hvordan skapte Odin mennesket? I Ginnungagap slikket Audhumbla frem Bure, far til Bor, som ble stamfar til æsene. Bors sønner, Odin, Vilje og Ve, drepte Yme og skapte verden av Ymes kropp. De skapte også menneskene av to trestammer de fant på stranden og gav liv.

Du kan også spørre hva er hinduenes hellige hus?

Hindutempel er et åndelig hus for hinduer. Husets struktur er spesielt formgitt for religiøse og åndelige aktiviteter. I mange indiske språk er et hinduisk tempel kjent som et mandir. Hva er den viktigste høytiden i hinduismen? Divali er den viktigste høytiden i Hinduismen.

Hva er de tre hovedretningene i buddhismen?

Det er også vanlig å omtale Theravada, Mahayana og Vajrayana som tre retninger eller skoler innen buddhismen. Angående dette, hva er det viktigste i shaktismen? Den viktigste gudinneteksten er Devimahatmya, Hyllest til Gudinnen (antakelig fra rundt 600 evt.), der gudinnen Shakti identifiseres særlig med Durga og beskrives som alle gudenes samlede kraft og som den ene høyeste guddom. Alle gudinner og kvinner identifiseres med henne, men hun er også brahman, værensgrunnen.

Hvorfor har Ganesha et elefanthode?

Ganesha ville ikke slippe en fremmed inn i Parvatis hus. Shiva ble rasende og kuttet av ham hodet. Parvati truet med å ødelegge verden hvis ikke Ganesha ble reddet, og Shiva reddet så livet til Ganesha ved å gi ham et elefanthode.

By Gamber Duchesneau

Hva var Knud Knudsen opptatt av? :: Hva er gudinnens kjennetegn?
Nyttige lenker