Hjem > H > Hva Slags Ritualer Gjør Buddhister Når Noen Dør?

Hva slags ritualer gjør buddhister når noen dør?

Det finnes ingen enhetlig buddhistisk tradisjon for hvordan dødsritualer skal utføres. Kremasjon er den vanligste måten å håndtere lik på i buddhistiske samfunn.

Les mer

Hvordan utføres puja?

Puja er uttrykk for respekt og gjestfrihet og kan bestå av offergaver i form av mat og drikke; lys og røkelse; underholdning i form av sang og dans; vask, salving og dekorasjon med farget pulver av gudens statue; og avkjøling med vifter. En guru, det vil si en religiøs lærer, kan også være gjenstand for puja. Derav, hva betyr den åttedelte veien for en buddhist? Den åttefoldige vei er veien som ifølge buddhistisk lære fører til lidelsens opphør og dermed til frihet fra videre gjenfødelse.

Hvor mange regler må en munk følge?

Som fullt ordinert munk skal man overholde de hundrevis av leveregler som utgjør disiplinen, den første av buddhismens «Tre kurver». Blant de viktigste av disse reglene er seksuell avholdenhet, men nær sagt alle livets sfærer reguleres av disiplinen. Ta dette i betraktning, hva er reglene i hinduismen? Fellesetikk betyr regler som skal gjelde for alle hinduer. En slik felles dharma kalles for sadharana dharma. Dette innebærer universale regler som ikke stjele, lyve, være utro, grisk, voldelig eller sint, og fremhevelse av kvaliteter som selvkontroll og tålmodighet. De fleste av disse står beskrevet i Manus lover.

Hvorfor mediterer hinduer?

Innen hinduismen er det særlig yoga som representerer en systematisk meditativ teknikk. Med utgangspunkt i kroppskontroll og pusteøvelser oppnås en gradvis stansing av tankeprosessene og tømming av sinnet for alt bevisst innhold. Målet er en tilstand kalt konsentrasjon (sanskrit samadhi). Deretter, hvilken betydning har meditasjon? Nøyaktig hvilken sinnstilstand det siktes mot varierer litt mellom de forskjellige typene meditasjon, men typiske mål er en eller flere av følgende: avspenning (både fysisk og psykisk), løsrivelse fra ukontrollert tankevirksomhet og dermed økt konsentrasjonsevne, større innsikt og forståelse av verden, en tankemessig

Du kan også spørre når oppstod mahayana?

Mahayana er en retning innen buddhismen som oppstod i India fra rundt det første århundret før vår tidsregning. Hvordan er kvinnesynet i buddhismen? Likestilling og kvinnesyn. I Buddhistiske samfunn blir det ikke sett på en fordel å være kvinne. Men det er ingen enorm bakdel heller. Kvinner og menn blir sett på som omtrent like, menn allikevel har menn visse fordeler kvinnen ikke har.

Hvordan ble tripitaka til?

Samlingen av de hellige tekstene skal være begynt på et konsil like etter Buddhas død, men ble ikke nedskrevet før flere hundre år senere. De forskjellige skolene utarbeidet noe ulike versjoner av Tripitaka, men bare theravada-skolens pali-versjon er fullstendig bevart. Storparten foreligger i engelsk oversettelse.

By Elephus Rubee

Er butangass farlig? :: Hvor mange leveregler er det i buddhismen?
Nyttige lenker