Hjem > H > Hva Slags Rettigheter Har Jeg?

Hva slags rettigheter har jeg?

Du har rett til et privatliv og respekt for din personlige identitet. Ingen – verken hjemme eller andre steder – skal overvåke deg, snoke, sjekke mobilen din og andre ting som er private, eller bestemme hvordan du ønsker å utvikle deg som person.

Les mer

Hva er aldersgrensa på monster?

Anbefalt minstealder for konsum av Monster Energy er tolv år. Når er det vanlig å få sosiale medier? 51 prosent av niåringene i Norge bruker sosiale medier, viser Medietilsynets nye undersøkelse Barn og Medier 2020. Blant 9-18-åringene totalt er ni av ti på sosiale medier. Snapchat er mest populært, etterfulgt av TikTok og Instagram.

Er det aldersgrense på energidrikker?

Det er ikke aldersgrense på energidrikker. Det er et høyt koffeininnhold i energidrikker, derfor anbefaler vi ikke barn og ungdom å drikke det. Følgelig, hva er aldersgrensen på utesteder? Lovendringen gjør at utesteder kun har lov til å sette nedre aldersgrense til henholdsvis 18 og 20 år, avhengig av hvilken skjenkebevilling utestedet har. Det er heller ikke lov til å sette øvre aldersgrense utover dette.

Så, hva er aldersgrense på barer?

Fra før var det kun i arbeidsforhold at aldersdiskriminering var ulovlig. Nå gjelder forbudet også ellers i samfunnet – også på barer og utesteder. Lovendringen gir utestedene rett til å ha aldersgrenser på 18 år, og maksimalt 20 år dersom stedet serverer sprit, bestemmer alkoholloven. Kan man gå på bar når man er 18? Disse utestedene har 18-årsgrense! Endelig 18! Men vent litt, de fleste utesteder har 20-årsgrense.

Hvorfor er det aldersgrenser?

En aldersgrense er en lov, regel eller anbefaling som forteller hvor mange år en person må være for å oppnå en rettighet eller å få tilgang til noe. Vi har aldersgrenser, fordi tilsynet mener at de som er under aldersgrensen, ikke bør få oppleve, se eller gjøre det samme som de som er over aldersgrensen. Hva er aldersgrensen på treningssenter? De fleste treningssenter i Norge har aldersgrense 16 år. Vi får spørsmål fra foreldre som ønsker at barna skal få benytte seg av treningssenter, men som blir avvist. Ofte er svaret fra treningssentrene at unge under 16 år ikke bør styrketrene fordi det kan påvirke vekst og utvikling negativt.

Ta dette i betraktning, hvem kan se 12-årsgrense?

Filmer og programmer kan også få 12-årsgrense hvis de har gjennomgående grov dialog og humor. Filmer som får 15-årsgrense kan inneholde realis- tiske, autentiske eller nærgående skildringer fra krig, katastrofer og terrorhandlinger.

By Warfeld Schiffner

Hva er oppdateringsfrekvens? :: Hva får man lov til når man er 21?
Nyttige lenker