Hjem > H > Hvor Lang Er Halen Til Storskogmus?

Hvor lang er halen til storskogmus?

Stor skogmus er større en liten skogmus, med en kroppslengde mellom 100 og 120 mm. og en hale på mellom 100 og 130 mm. Hos stor skogmus er halen lengre enn kroppen og den har en karakteristisk lys flekk på halsen. Stor skogmus finnes i Norge nord til Trøndelag.

Les mer

Angående dette, hva spiser husmus?

Føde: Husmus er altetende men foretrekker frø, korn og kornprodukter. De bærer mat inn i huset for å hamstre nok mat til en vinter innendørs. Hva kan en mus spise? Planter – Både mus og rotter spiser alt fra gress til planter. Korn og frø – de spiser gjerne fra blomsterbedet ditt eller finner bakeskapet på kjøkkenet for ubeskyttet bakeingredienser. Frukt og bær – det sies at dette er den beste maten mus og rotter kan få. Busker og trær med bær kan derfor være skikkelige magneter.

Så, hva spiser mus i skogen?

Den kan finnes i alle typer skog, selv om den nok foretrekker løvskog. Den er altetende, men frø og nøtter utgjør en stor del av føden. Den spiser også frukt, bær, blomster, sopp, insekter, snegler og meitemakk. Når går mus i hi? Det er i oktober og november, når utetemperaturen synker, at musene trekker inn i boliger. Småskogmus og storskogmus er de vanligste artene å få på besøk. Når musene først har kommet seg inn i skjul, hytter eller bolighus kan de lage reder i isolasjonen eller andre beskyttede steder.

Folk spør også hvor lever skogmus?

De yngler ikke innendørs, men de kan allikevel gjøre stor skade ved å gnage på ting samt grise til med ekskrementer og urin. Småskogmus (Apodemus sylvaticus), tidligere kalt liten skogmus, lever i de lavereliggende skogområdene i Sør-Norge og langs kysten oppover vestlandet. Den finnes ikke i høyfjellet. Du kan også spørre hvordan finne ut om man har mus i veggen? Tydelige tegn på at mus og rotter har kommet inn i huset er avføring samt gnage- og løpelyder fra vegger, gulv, kjeller og loft. Det er også vanlig med sterk lukt av urin, særlig fra mus, som drikker svært lite og derfor har veldig konsentrert urin.

Hvordan vite om man har mus?

– De fleste oppdager at de har mus i huset ved at de hører krafsing i vegger, gulv eller på loftet. Ofte finner man muselort, og iblant ser man dem pile over gulvet, sier han. Mus regnes som skadedyr. Derav, hvilke lukter liker ikke rotter? – For å forebygge at musene kommer inn, er det mange som legger ut midler med mynte, en lukt gnagerne avskyr.

Hva er det mus ikke liker?

Insekter som edderkopper, mygg, biller og mus hater lukten av peppermynte. Plasserer peppermynteplanter rundt i huset, og plagene holder seg utendørs!

By Eugenides Patnode

Hva tåler ikke mus? :: Hvilke dyr spiser spissmus?
Nyttige lenker